Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın, Konya'da silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte öldürülmesinin ardından TTB’nin çağrısı ile Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de doktorlar grev kararı aldı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde 250, Tıp Fakültesinde ise 300 doktor grev yaparken, her iki hastanede de acil servis dışında sağlık hizmetleri durdu. Yarında devam edecek olan grev ile ilgili Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde doktorlar basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında CHP İl Başkanı Semih Cemşit, DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, Gelecek İl Başkanı Vildan Tokaliç de destek verdi.

Hekimler tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Acımız büyük, kaybımız tarifsiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. Biz hekimler, ‘artık tükendik’ dedik, dinlemediniz. Biz hekimler ‘sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki uğruyor, hatta öldürülüyoruz’ dedik, duymadınız. Biz hekimler şiddete karşı göstermelik kanunlarla değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik, görmezden geldiniz.

Halkımıza doğru tanı koyabilmek için en az 15 – 20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. MHRS randevularını 5 dakika bir vererek, üzerine randevusuz hasta da bakılması isteyerek, hastanelerde kalabalıkları arttırarak, şiddete davetiye çıkartıyorsunuz dedik, umursamadınız. Kışkırtılmış sağlık sistemi söylemlerinizle, sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz. Bizleri koruyamadınız. Muayene odalarımızı, savaş alanlarına çevirdiniz, öldürüldük, öldük. Bizleri duymayan, görmeyen muhatap almayan siyasi otorite ve devlet yetkilileri bugün on binlerce hekim olarak sizlere sesleniyoruz ve diyoruz ki; Dr. Ekrem Karakaya siz yazmasanız da görev şehididir.”