Düzce'de 2011 yılı içerisinde dünyaya gelen 411 bebek arasında kızlarda en çok Ercin erkeklerde ise Eymen isimi ilgi gördü.

2010 yılı içerisinde Düzce merkezde 3 bin 282, il genelinde ise 5 bin 217 çocuk dünyaya geldi. 2011 yılı içerisinde ise 18 Şubat 2011 tarihine kadar Düzce merkezde 411 çocuk dünyaya gözlerini açtı. Bazı aileler çocuklarının isimlerini dizi filmlerinde yer alan isimlerden esinlenerek koyarken, bazı aileler ise ilginç isimler koyuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün isminin doğan kız çocuklarına konulması dikkat çekerken, isimlerin genellikle iki isim olduğunun vurgusunu yapan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, Erkek isimlerinde genellikle Eymen, kız isimlerinde ise Ecrin isimlerinin kullanıldığını dile getirdi.  Erkınay, "2010 yılı içerisinde Düzce il genelinde 5 bin 217 bebek dünyaya gözlerini açarken, her yıl genellikle 5 bin civarında çocuk dünyaya geliyor. 2011 yılı içerisinde sadece Düzce merkezde 411 çocuk dünyaya gözlerini açtı. Merkezde aileler çocuklarına genellikle değişik isimleri koyuyor. Dosyalara baktığımız zaman aileler genellikle iki isim kullanıyorlar. Erkek isimleri genellikle Eymen, kız isimlerinde ise genellikle ecrin isimleri kullanılıyor"

Alınan bilgilere göre son dönemlerde aileler çocuklarına dizi filmlerindeki oyuncuların isimlerini koyuyorlar. Özellikle Aşk-ı Memnu adlı dizi ile ünlenen ve Fatmagül'ün Suçu Ne adlı dizi ile dikkatleri üzerine toplayan Beren Saat'in adı kız çocuklarına konulan isimlerin başında geliyor.

Haber, R. BAL