Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplumsal alışkanlıkların değişmesi bazı gelenekleri de etkilemeye başladı. Kovid-19, Türk örf ve adetlerinin önemli kültür unsurlarından düğün cemiyeti konusunda çiftleri yeniden düşünmeye itiyor.

Salgın kır düğününe yönlendirdi

Düzce’de yaklaşan düğün sezonuna rağmen çiftlerden bazıları düğün yerine nikahı, önceden tarihini belirleyenler ise düğün tarihlerini ertelemeyi tercih ediyor. Dünyaevine girecek çiftlerin tercihleri ise kır düğünü yönünde oluyor.

Düğünler ağustos, eylül ve ekim aylarına erteleniyor

Haziran ve temmuz ayında evlenmek için düğün salonu, fotoğrafçı ve kuaförlerde rezervasyon yapan çiftler, düğün tarihlerinde değişikliğe gidiyor. Bu doğrultuda düğün salonu işletmecileri de hazırlıklarını sürdürüyor. Düğün, davet ve organizasyon üzerine faaliyet gösteren Düzceli esnaflar, mayıs, haziran ve temmuz ayları için yapılan düğün rezervasyonlarının genellikle ağustos, eylül ve ekim aylarına ertelendiğini belirtti. Kimi çiftlerin ise düğünlerini 2021 yılına ertelediği öğrenildi. Müşterilerin salgın nedeniyle yaşanan belirsizliğe bağlı olarak düğünlerini ötelediğini kaydeden esnaflar, yakın tarihte düğün salonlarıyla ilgili gelecek iyi haberleri bekliyor.