Hindistan’dan getirdiği özel baharatlarıyla hazırladığı soslarla pizzalarını servis eden Pizza ustası Ali Evmez, müdavimlerinin vazgeçemediği lezzetleriyle 10 yıldır Düzce’de pizza alanında hizmet veriyor.

Bir akrabasının Çölyak Hastası çocuğunun pizza sevgisini duyan Evmez bu duruma kayıtsız kalmadı. Konu üzerine çalışmalara başlayan Evmez, yaptığı araştırmalar sonucunda Çölyak Hastalarının yiyebileceği Glütensiz Pizzayı geliştirdi.

Çölyak Hastası bir çocuğun pizza sevgisiyle başlayan serüven Düzce’de binlerce Çölyak Hastasının gönül rahatlığıyla pizza tüketebileceği bir maceraya dönüşürken, sağlıklı beslenme dikkat eden diğer insanların da ilgi odağı oldu.

Glütensiz pizzayı duyanların akın ettiğini ifade eden Evmez, tarifi kendine ait olan, baharatlarını Hindistan’dan özel olarak getirdiği ve her yiyenin damağında farklı bir lezzet bıraktığı ifade edilen pizza sosuyla da adından söz ettiriyor.

SOSUN DA GLÜTENSİZİNİ YAPTI

Glütensiz pizzasıyla rağbet gören pizza ustası Ali Evmez, müşterileri tarafından büyük ilgi gören pizza sosunun da glütensizini yaparak Çölyak Hastalarının o lezzetten de mahrum kalmamasını sağladı.

Oluşturduğu bu farkındalıkla yediden yetmiş herkesin takdirini toplayan Evmez, Öncü Haber’e özel yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Glütensiz pizza, benim kayınçomun oğlu Çölyak hastası. Baktım çok sıkıntı çekiyor, bir şey yiyemiyor. Buraya geldiği zaman biz yiyoruz o bakıyor…

Ondan esinlenerek burada ki vatandaşlar mağdur olmasın diye Çölyak hastaları için glütensiz pizza ürettim. Çeşitleri var.

Vatandaşlar mağdur olmasın, hastalığı çekenler sıkıntı yaşamasın diye en azından bir sunum yapacağız...

“Buraya gelen vatandaş hem glütensiz pizza hem de o sostan yiyebilecek”

Bir de bizim kendimize özel sosumuz var, Wiwenty sos! Şükürler olsun Rabbime,  yetiştiremiyoruz o sosu gençlere... Bu sostan da mağdur olmasınlar diye sosunda glütensizini ürettik. Buraya gelen vatandaş hem glütensiz pizza hem de o sostan yiyebilecek.

Şu anda daha yeni başladık. Yiyen de memnun. Birkaç arkadaş geldi, Çölyak hastası. Denedi ve memnun kaldı. Lezzet çok güzel dendi…”