Düzce’de günlerdir devam eden ve ana arterlerden trafik akışının tamamen kesilerek ara arterlere yönlendirilmesiyle tam bir kaosa neden olan yol ve altyapı çalışmaları vatandaşların kâbusu haline geldi.

Geçtiğimiz yaz dönemi yollar boş ve sakinken tek bir işlem yapmayan Karayolları Genel Müdürlüğünün okulların açılmasıyla birlikte gelen çalışma aşkı vatandaşları canından bezdirdi.

E-5 karayolu üzerinde aynı anda Sancaklı Kavşağı, Türkseven Kavşağı ve Çoban Kavşağı olmak üzere okulların açıldığı ilk gün çalışma başlatarak bu güzergâhları trafiğe kapatan Karayolları vatandaşlardan büyük tepki topladı.

“iş bilmezliğin cezasını neden biz çekiyoruz”

Araçların ve öğrenci servislerinin adeta üst üste çıkarak yoluna devam etmek zorunda kalışına isyan eden vatandaşlar; “şu planlamayı bile yapamayacak kadar iş bilmez insanlar yüzünden neden biz eziyet çekiyoruz?” diyerek tepki gösterdi.

POLİS VE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR

Sabah saatlerinde Çoban Kavşağı’nda çekilen görünler olayın vahametini gözler önüne seriyor. Gideceği yere bir an önce yetişebilmek için metrelerce kuyrukta beklemek istemeyen araç sürücüleri, Ambulans, İtfaiye ve Polis Araçlarının kullanımı için yapılan Emniyet Şeridini ihlal ediyor.

Acil bir durumda kilitlenen trafikte araçların hareket edemeyeceği gözlenirken Polis Ekipleri trafiği düzene sokmakta güçlük çekiyor.

Zaman zaman tansiyonun gerildiği trafikte her sabah ve her akşam bu tatsız manzarayla karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar “bu çalışma kararını alan yetkililer hiç mi düşünmüyor okulların açıldığını bu yoğunluğun olacağını. Koskoca bir yaz boyunca hiçbir şey yapmayıp okulların açılmasıyla milleti bu çileye neden sokuyorlar?” diyerek tepki gösterdi.

“POLİS NE YAPSIN KARDEŞİM?”

Öte yandan bir başka vatandaş ise; “sen şehrin sosyal yapısından bihaber kendi kafana göre çalışma başlatırsan trafik polisi ne yapsın? Yazık günah değil mi? binlerce araç yakıt yakıyor, devletin polis memuru trafiği düzenlemek için burada mesai harcıyor, insanlar mağdur oluyor. Sen bütün anayolları kapatmışsın Polis ne yapsın kardeşim? Bu kadar iş bilmezlik olur mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haber: Ahmet Çelik