Bir çok ülke gibi Türkiye'yi de etkileyen ekonomik krizin bilançosu ağır oldu. En ağır fatura ise işçilere kesildi. Kriz nedeniyle maaş ve sigortaları ödemekte güçlük çeken işverenler, istihdamda küçülmeyi seçince bir çok işçiye kapı göründü.
Düzce de krizden nasibini aldı.Organize sanayi bölgelerinde bir çok fabrika faaliyet göstermesine karşın kriz nedeniyle işçi alımlarında azalma olması kimi fabrikaların ise ekonomik darboğaz nedeniyle işçi çıkartmak zorunda kalması Düzce'de işsiz sayısını arttırdı. Piyasaya ya da bankalara olan borçlar nedeniyle bir çok Düzceli icralık oldu. Düzce'de İcra Müdürlüğü sayısı ikiyken 4'e yükseldi.
Sigorta fonu 2009 yılında Düzce'deki işsizlerin umudu oldu. Özellikle ekonomik kriz ortamında işsizlerin can simidi olan işsizlik sigortasından en az 600 gün primi yatırılmış sigortalı işsizler yararlanabiliyor ve düzcede başvuru sayısı üç bine ulaştı. Son bir ay içinde ise 143 kişi başvuruda bulundu krizin etkilerinin devam etmesi halinde hem sanayici ve işadamlarını hemde işcileri çok daha zor günler bekliyor,