Basında yer alan ve büyük yankı uyandıran Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük'ün “Düzce'de işsizlik yok. Sanayi doyum noktasında.” şeklindeki açıklamaların yankıları sürüyor. Büyük bugün kendisini istifaya davet eden Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık'a cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde TSO'nun internet sitesinde yapılan açıklamalara basın büyük yer ayırmıştı. Neydi bu açıklama. Sitede yazan açıklamaya göre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce'de işsizliğin olmadığını ve sanayinin doyum noktasında olduğunu vurgulamıştı. Bu açıklamalara Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık öyle bir açıklama yapmıştı ki gündeme bomba gibi düşmüştü. Partisinin MHP'yi ziyareti sırasında Büyük'ü istifaya davet eden Bıyık, TSO Başkanı Metin Büyük'ün Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı'nın da milletvekili aday adayı olması desteklemesini de sert bir dille eleştirmişti.

Bugün bir basın toplantısı ile işsizlik konusuna açıklık getiren Büyük, istifa çağrısında bulunan Erdoğan Bıyık'a cevap verme gereği duymadığını vurguladı. Büyük, “Cevap vermek istemiyorum. Seçimde % 1 bile oy alamayacak olan bir partinin il başkanına cevap vermem. Zaten adını da bilmem.” dedi. Bu tartışmaların ardından işsizlik konusuna değinen Büyük, Düzce'de işsizliğin olmadığını fakat ara eleman ve vasıflı eleman sıkıntısının olduğunu vurgularken Düzce'de işsizlik oranının 10.2 olduğunu belirtti. Büyük,  “Ben geçen hafta yurt dışına gittim. Onun öncesinde ulusal bir kanalda açıklamalarda bulundum. Buradan alınan haberin özeti web sayfasına konuldu. Biz ne demişiz. Biz Düzce'de işsizlik yok demişiz. Bu memlekette işsizlik yok demiştik. Bu ilde ara eleman ve vasıflı eleman yok. Düzce'de 10.2 işsizlik var. bugün