Bahçeşehir bölgesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl kullanım hakkı belediye şirketi Beltur A.Ş.’ye geçirilen   Düzce Kasrı’nın sağlam olmadığının raporla teyit edilmesi üzerine yıkılarak yerine yeni bina yapılmasıyla, Düzce, Mutfak Sanatları Merkezi’ne kavuştu. Eşsiz manzarası ve doğası ile Düzceliler’in misafirlerini ağırlayabileceği ve Düzce’nin yöresel lezzetlerinin tadılacağı merkez, açılış öncesi kapılarını 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna açtı.

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu ile ilk kez faaliyetine başlanan Mutfak Sanatları Merkezi, resepsiyona katılanların büyük beğenisini topladı.

“Merkezin maliyeti 2. 4 Milyon TL

Düzenlenen resepsiyon öncesinde Düzce Mutfak Sanatları Merkezi ile ilgili ilk açıklamasını Öncü Haber mikrofonuna yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni merkezin belediyeye maliyetinin 2. 4 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Özlü, “Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’nde ilk etkinliğimizi yaptık. Aşağı yukarı 18 aydır, burada çalışıyoruz. Esasen buraya ilk başladığımız da burada bir Düzce Kasrı binası vardı.

Biz alında o binayı restore edip, o bina içerisinde faaliyet gösterecektik. Fakat restorasyon sırasında, binanın sağlam olmadığı, kolonlarının çürüdüğünü tespit ettik. Yıkılan binanın yenilenmesi ile yıkılıp yeniden yapılmasının maliyetleri aşağı yukarı aynı çıktı. Yani bu bina 2. 4 milyon civarında bir maliyet tuttu. Dolayısıyla bir rapor da alarak o binayı yıktık.” diye konuştu.

“Misafirlerimize Düzce’nin yemek kültürünü tanıtacağız”

Düzce’nin kendine has, farklı kültürlerdeki damak tatlarını Türkiye’ye tanıtacaklarını vurgulayan Başkan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düzce’de farklı demografik yapıya mensup insanların geldikleri yerlere göre farklı mutfaklarının olduğunu biliyoruz. Onların tamamının mutfaklarının bir arada olacağı bir Mutfak Sanatları Merkezi kurmayı planladık. Burası Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’dir. Bu merkezde her şey olmayacak; sadece Düzce’ye özgü yemekler olacak. Biliyorsunuz Düzce Yemekleri kitabı hazırladık. Kitabımızda yer alan yemekleri burada ikram edebileceğiz.

Burası birinci sınıf bir yer. Burası, dışarıdan Düzce’ye gelen insanların, ‘Acaba Düzce’de farklı ne var, Düzce’de farklı ne yenebilir?’ diye düşündüklerinde, gelebilecekleri tek adres burası olacak. Bugün 30 Ağustos Resepsiyonunu burada yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Güzel bir yer olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşım bin metre karedir. Burasının ruhsatını da aldık ve Orman Bakanlığı’nın müsaade ettiği sınırlar içerisinde inşaatımızı tamamladık.”   

HABER: Savaş ARI