Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de tehdit eden koronavirüs salgını hijyenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Gıda ürünlerinden halka virüs bulaşma ihtimaline karşı önleyici tedbirler devreye sokulurken, fırınlarda da sofraların vazgeçilmezi ekmeğin satış sırasında elle teması durduruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kovid-19 önlemleri kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin ambalajlı satılması için genelge yayımladı.

Bu doğrultuda açıktan etmek satışının yasaklanması ile birlikte Düzce’deki tüm fırınlarda ekmek çeşitleri gıdayla temasa uygun kağıt veya plastik esaslı ambalajlarla satılmaya başlandı.

Fırıncılar Odası yetkilileri, 80 ilde olduğu gibi Düzce’deki fırıncıların Kovid-19 salgını nedeniyle hijyene özel önem verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımız ekmeklerini gönül rahatlığıyla alabilir.” bilgilendirmesinde bulundu. Pazar ve manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız bu ürünün satışının yapılamayacağı aktarılırken fırıncıların her zaman hijyen koşullarına uygun ekmek üretimi yaptıkları ve yayımlanan genelgelere de uydukları belirtildi.

 Fırıncılar ramazan için gerekli hazırlıklarını yapıyor

Vatandaşların bu süreçte ekmeksiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığının altı çizilirken, fırınların kapasitesinin yeterli olduğu dile getirildi. Salgına karşı alınan tedbirlerin artırılması durumunda dahi ekmek ihtiyacını karşılayacak imkanların bulunduğunu bildiren Fırıncılar Odası yetkilileri, ayrıca Ramazan ayının yaklaştığına işaret ederek, "Az bir süre kaldı. Başta un olmak üzere herhangi bir ham madde konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Fırıncılarımız ramazan için de gerekli hazırlıkları yapıyorlar." ifadelerini kullandı.