2009 yılı faaliyetleri değerlendirme toplantısı bugün Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ile daire müdürleri ve Kaymakamlar katıldı. Toplantı da açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, Dünya arı üretiminin % 72 sinin Türkiye'de olduğunu belirterek, arıların dünya ekolojik sisteme büyük etkisi olduğunu, bu kapsamda Romanya'dan gelen bir uzmanın Arıcılık ile terapi konusunda da bilgilendirme de bulunacağını aktardı.


Düzce ile ilgili pek çok yatırımın devam ettiğini, ancak bürokrasi hastalığı denilen nedenlerle gecikmeler yaşandığını da belirten Kılınç, verilemeyen hizmetlerden en çok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Kılınç, bu sorunun tüm çalışanların vazifelerini aksatmadan yerine getirmesiyle ortadan kalkacağına söyledi.

“Düzce'de Spor Tesisi sorunu var.”

Toplantı da açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce'de spor tesisi sorunu yaşandığını belirterek, Aziziye İlköğretim Okulu bünyesinde bir hayırsever desteği ile spor tesisi kazandırıldığını, Metek Mahallesi ve Yığılca'ya spor salonu kazandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Sezer ayrıca Düzce'nin il olmasıyla birlikte yurtların Bolu il sınırları içinde kaldığına değinerek Düzce'de resmi yurt olmadığını ancak Vilayetler Birliği'nin desteği ile Şıralık mevkiine 200 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırıp, bu sorunu çözeceklerini sözlerine ekledi.

“Yol sorunu bize yönlendiriyor.”

Toplantıda söz alan İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek ise “ Fidanlık mevkiindeki hastane inşaatının kadastro çalışmaları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin acil ve çocuk bölümlerinin kaba çalışmalarına başlanmıştır. Her gece 400 vatandaş acile başvuruyor. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Akçakoca Devlet Hastanesi'nde ise bu sayı 100'ü bulmaktadır. Üniversitenin yol durumu yüzünden tüm acil vakalar Devlet Hastanesi'ni tercih etmektedir. Acilin revizyon projesiyle yol sorununun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte bu anlamda personel desteği bekliyoruz.”  dedi.