Düzce Beyköy’de bulunan kaplıcalar Ekşioğlu Şirketler Grubu tarafından satın alındı. Eski Ak Parti Grup Başkanı Cahit Aydın tarafından işletmesi yapılan kaplıcalar yenilendi.


İşletmesini yaptığı kaplıca suyunun dünyaca ünlü bir su olduğunu belirten Cahit Aydın, ‘’Dünya da önemli ikinci sudur. Fransa’dan ve Almanya’dan bu suyu yıllardır arayan insanlar var. Bir asıra yakın bir mazisi olan bir sudur. Bu sudan bütün Düzce’mizin faydalanmasını, bütün Türkiye’mizin faydalanmasını istiyoruz. Bunun için burada bir tesis yaptık.


Bugün itibariyle müşterilerimizi, hastalarımızı, rahatlamak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. Burada konaklama için 5 odamız var, 9 yatak var, kaplıcamız lüks ölçektedir.’’ şeklinde konuştu.
 
‘’En az 5 kişi olan grupları adreslerinden alıyoruz’’
 
Günü birlikçiler için bir fırsat yaratan işletmeci Cahit Aydın şunları kaydetti:
‘’Günü birlik 5 kişi olduğu zaman bize telefon edebilirler. Bizde onları adreslerinden alıyoruz ve geri adreslerine bırakıyoruz. Kalabalık gelecekleri zaman da hemen onlara bir minibüs tahsis ediyoruz ve ulaşım ücreti almadan, kendilerini buraya getiriyoruz ve geri adreslerine bırakıyoruz.


Bu hizmetimizin sebebi, aracı olmayan ve orta yaşlılarımız için bir hizmet amaçlıdır.
Bu konuda da her hangi bir kar gütmüyoruz. Dünyaca ünlü yıllarca insanlara hizmet etmiş olan bir sudur burası. Bizden önce burası atıl durumdaydı. Yıllardır kullanılmayan bir yerdi.’’
 
‘’Burası dünyada ki ikinci en önemli sudur’’

 
Ekşioğlu Şirketler Grubu’nun bu tesisi satın aldığını ve burayı çok güzel bir hala getirdiğini söyleyen Cahit Aydın şu ifadeleri kullandı:
‘’Bizde buranın işletmeciliğini yapacağız. Su analizleri tamamen yapılmış vaziyette. 7 bin mineralli sudur bu su. Burası dünyada ki ikinci en önemli sudur.

Bu suyun kullanılması ve ihya edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önce biz burayı Düzce’mizde tanıtalım ondan sonra il dışına da, yurtdışına da tanıtacağız. Dışardan gelenlerde var zaten, bilinen bir su burası. Talep var burada ama imkânları sağlayamıyorduk fakat şimdi imkânlarımızda var. 4 tane havuzumuz var ayrıyeten özel havuzlarımız var.’’