Tüm dünyayı kasıp kavuran Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem vaka sayısı, hem de ölü sayısı her geçen dakika hızla artıyor. Uzmanlar ise, salgına karşı düzenli beslenme uyarısında bulunuyor.

Koronavirüsten korunmak için evde kalmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kuralları kadar, bağışıklık sistemini güçlendirmekte önemli. Uzmanlara göre bunun yolu da bal, propolis ve arı sütü gibi ürünleri tüketmekten geçiyor.

“BAŞTA BAL OLMAK ÜZERE ARI ÜRÜNLERİNE TALEP PATLAMASI VAR…”

Düzce’de arı yetiştiricisi Sadettin Arı, koronavirüs salgını nedeniyle bal ve diğer arı ürünlerinde talep patlaması olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından sipariş aldıklarını söyleyen Arı,  “Satışlarımız da yüzde 90 oranında artış oldu.” dedi.  

Yığılca ilçesine bağlı Kırık Köyü’nde arı yetiştiriciliği ve bal üretimi yapan Sadettin Arı, “Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek istiyorsak, yediğimiz besinlere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bunların başında da arı ürünleri geliyor. Propolis, arı sütü, han bal, polen tüketmemiz gerekiyor Koronavirüs salgını nedeniyle şu anda arı ürünlerine yoğun bir talep var. Özellikle bal satışlarımız arttı diye biliriz. Müşterilerimiz, en çok kestane balı ve acı bal diye tabir ettiğimiz orman gülü balını tercih ediyor. Buradan Türkiye’nin belirli noktalarına sipariş alıyoruz.” diye konuştu.