Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı parklardan sorumlu personellere, il genelindeki çocuk oyun gruplarının daha güvenli olması için kurallar ile yapılması gerekenler anlatıldı.

EuroGap Uluslararası Standart Sertifikasyon Enstitüsü Güvenli Oyun Parkları Uzmanı Endüstri Yüksek Mühendisi Besim Bozdaş ile Kalite Yüksek Mühendisi İlknur Canlar tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline güvenli oyun parklarının inşa edilmesi, montajı ve periyodik kontrolleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü parklardan sorumlu personele ilk olarak teorik bilgiler verilirken ardından da oyun parkında uygulamalı olarak eğitim verildi. Uzmanlar, standartların belli olduğunu ve standartların altında olan parkların can güvenliğini tehlikeye attığını kaydetti.

SORUMLULUĞUMUZ YÜKSEK

Eğitim programına katılan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline sorumluluklarının çok büyük olduğunu kaydederek, “ Her şeyden önce ebeveyn olarak bu standartları ve kuralları bilmemiz gerekiyor. Güvenli parkları inşa etmenin yanı sıra kontrol ve bakımlarını da en iyi şekilde yapmalıyız. Sorumluluğunuz yüksek ve bizler sizlere güveniyoruz” ifadelerinde bulundu.

Düzce Belediyesi hizmet binasında verilen eğitime katılan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden eğitim alan personele sertifikaları takdim etti.