Teröristlerin saldırısı sonucunda şehit düşen 15 asker için tüm Türkiye yasa bürünürken Düzce'deki siyasi parti teşkilatlarından da kınama mesajı geldi.

Türk milletinin birlik ve dayanışma ruhunun es üst seviyeye çıktığı bayram gününde, haince yapılan terör saldırısı lanetlediklerini söyleyen CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, “ Ne yazıkk ki Aktütün Karakoluna yapılan bu terörist saldırı ilk olmuyor. Bundan önce de saldırılar olmuştur. Azımsanmayacak kayıplar vermişizdir. Böyle bir bayram ortamında bu haber çok acı oldu. Bizleri yüreğimizden yaraladı. Ülkemizin yıllardır başını ağrıtan bu terör belasının def edilmesi konusunda siyasi dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Bu konuda birlik ve beraberlik kararlılıkla bütün siyasi partiler tarafından el birliğiyle sergilenmelidir. Bu yaşanan hain terörist saldırıyı yüksek sesle lanetliyoruz. Bizim için çok acı haber. Milletimizin başı sağolsun.” şeklinde konuştu.

Acılarının büyük olduğunu belirten İsçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez'de “Acımız büyüktür. Ama gün ağıtlar yakma ve toprağa vereceğimiz canlarımızın ardından kanları yerde kalmayacak türünden belki bin sefer tekrarladığımız nutukları tekrarlama günü değildir. Gün, milletçe 15 şehidimizin hayatlarını ortaya koyarak bize vermiş oldukları büyük ders üzerinde düşünme günüdür.” ifadelerine yer verdi.