Düzce Üniversitesi ile Çilimli Anaokulu’nun ortaklaşa yürüttüğü “Projelerle Yaşama Çok Yönlü Bakış” başlıklı proje; Dünya Erken Çocukluk Konseyi (OMEP) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Ödülleri kapsamında “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Projede, Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından; “Uzayı Keşfedelim”, “Kutuplara Yolculuk”, “Çiftlikte Bir Gün”, “Taşıtlarla Tanışalım”, “Denizde Keşif”, “Köyde Yaşam” ve “Kızılay’a Merhaba” adlı proje yaklaşımını temel alan çalışmalarla, okul öncesi çocukların çok yönlü gelişiminin desteklenmesi amacıyla 21. yüzyıl eğitim becerileri kapsamında uygulamalı özgün etkinlikler gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elçin Yazıcı, projenin hayata geçirilmesinde önemli katkıları bulunan başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere, Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş’a, Çilimli Anaokulu Müdürü Nuray Eran Türedi ve değerli öğretmenlere, bu çalışmada büyük bir özveri ile çabalayan Okul Öncesi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerine ve ulaşımdaki katkılarından dolayı Çilimli Belediyesi’ne teşekkür etti.