Uzun süredir Filistin halkına yapılan saldırıların ardından Türkiye'den de yapılan gösteriler ve protestolarla tepkiler dile getirilmişti. Düzce'de de tepkiler yapılmış ve İsrail protesto edilmişti.

Filistin için İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi de Spor Sokak'ta açtığı kermesle yardımda bulunuyor. Kermesin bütün kazancı Filistin'e gönderilirken perşembe günü açılan kermeste giyimden el işine, yiyecekten süs malzemesine kadar her şey satılıyor.

Filistin'e yardım etmek için girişimlerine devam ettiklerini söyleyen Düzce İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Kavaklı, kermesleriyle ülkedeki insanlara yardım etmeye çalıştıklarını ve bütün Düzceliler'i yardıma davet ettiğini belirtti.

Kavaklı, “Kermesimizi perşembe günü açtık ve gerçekten yoğun bir ilgi var. Biz kermesi pazartesi günü kapatmayı düşünüyorduk ama böyle talep gelmeye devam edilirse bizde kermesimize devam edeceğiz. Bütün Düzcelileri yardıma davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Filistin için hastane hazır.”

Dernek olarak Düzce'den Filistin için prefabrik hastane ve 50 yataklı yerleşim yerleri hazırladıklarını da belirten Murat Kavaklı, “Biz Filistin için yardımlarımızın yanında ülke için prefabrik hastane ve yatacak yerler hazırladık. Bunları ülkeye göndermek için Mısır'dan izin çıkmasını bekliyoruz. Ama Mısır, izin vermemekte direniyor ve İsrail yanlısı politika sergiliyor. İzin çıkar çıkmaz bu malzemeleri ülkeye yollayacağız.” ifadelerini kullandı.