Son olarak Diyarbakır'da yaşanan hain saldırı da 5 polisin şehit olması 19 polisin ise yaralanması, ülke genelinde tepkilere neden olurken Düzce'den de yaşanan olaylara kınama mesajları yayınlanıyor.

Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, terör için kullanılacak her kelimenin az kalacağını belirterek “ Terörü lanetlememek mümkün değil. Terör, uzun yıllardan beri bu milletin başına beladır. Hükumetimiz bu konuda çok önlemler almıştır. Bu konuda kararlar alınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerini destekleyen bazı finansmanlar sağlamıştır. Hükumet, elinden gelini yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Amacımız terörün kökünü kazımaktır. Bu da lafla olmaz icraatla olur. Burada taşın altına kimin elini koyması gerekirsa koyacaktır. Terör sadece bir bölgeyi ilgilendiren bir şey değil hepimizi ilgilendiriyor. Evlatlar bizim evlatlarımızdır. Bunu topyekün düşünmeli, bu konuda ne yapılması gerekyorsa yapılmalıdır.”^şeklinde konuştu.

Türkiye'ye büyük tuzaklar kurulduğunu söyleyen İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez'de “Daha Aktütün'deki şehitlerimizi henüz toprağa vermişken, dün, Diyarbakır'daki saldırıda 5 polisimizi daha şehit verdik. ABD, bölücü terörün arkasındadır ve kendi çözümünü bize dayatıyor. Amaç, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm güvenlik kuvvetlerimizin elini konulu bağlamak, bölücü teröre meşruluk kazandırmaktır. Büyük milletimiz bu tuzağa düşmeyecektir.” dedi.

Uzun süredir süre gelen terör olaylarına bir kınamada Düzce Üniversitesi Senatosundan geldi. Senato “ Uzun yıllardır süregelen, ülkemizi bölmek ve ulusumuzu parçalamak isteyen ve vermiş olduğumuz bağımsızlık savaşını unutmuş görünen güçlerin de desteklediği hain terör örgütünün bu saldırıları, en zor günlerde ve koşullarda dahi birlik ve bütünlüğünü korumayı bilen Türk ulusunun sabrını taşırmıştır. Üniter ve bölünmez ülkemizin çocukları olan askerlerimiz ve polislerimiz milletin bütünlüğü ve vatanın bölünmezliği için canlarını feda etmekten çekinmemişlerdir. Kahraman ordumuz ve emniyet teşkilatımız evlatlarını şehit verseler de verdikleri mücadeleden bir nebze geri adım atmayacaklardır. Milletimizin bir bütün olarak terörün amacına ulaşmasına olanak vermeyeceğine inancımız tamdır.” ifadelerine yer verdi.