Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" 16 Aralık’ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile 2017 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne başvuru süresi 31 Aralık 2017’e kadar uzatıldı.

Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı giremiyordu. Yapılan değişiklik ile Düzce'deki çiftçiler, 2017 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2017’e kadar yapılabilecek.

Öte yandan Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Alan Bazlı Fındık Gelir Desteği’ne yönelik başvurularda da sürenin daraldığını hatırlatarak, hem ÇKS hem de Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği’ne başvuru yapmayan çiftçilerin mağdur olmaması için 29 Aralık 2017 mesai bitimine kadar gerekli başvuruları yapma çağrısında bulundu.

Haber: C.ÜSTÜNER