Tarım İl Müdürlüğü tarafından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının Düzceli çiftçilere tarımsal ekipman desteği sağlamak için 420 bin ytl ödenek gönderdiği açıklandı.

 

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal söz konusu destek ödeneğinin kullanımı ile ilgili tarım ekipmanları satan bayilerin katılımı ile bir toplantı düzenledi.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Ünal  makine ekipman alımın destekleme programının amacının “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; tarımsal mekanizasyon kapasitesini arttırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftlerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye  getirmek” olduğunu ifade etti

 

Ünal hibeye esas tutarın gerçek kişiler için 50 bin ytl , tüzel kişiler için ise 100 bin ytl’yi geçemeyeceğini, hibeye esas tutarın % 50’sinin devlet desteği olarak verileceğini söyledi.

 

Ünal toplantıda ayrıca Düzce’nin her tarafının süt sığırcılığı için uygun olduğunu bu amaçla meraları ıslah çalışması yürüttüklerini, bu kapsamda Esenli, Çallık ve Kaymakçı köylerinin ortak kullanımındaki 550 dekar meranın ıslah edildiğini söyledi. Ünal meranın açılışının 6 Haziran Cuma günün yapılacağının sözlerine ekledi.