Düzce’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptıkları yardımlarla dikkatleri üzerine çeken Düzce Umut Gönüllüleri Derneği, Öncü Medyayı ziyaret etti. Dernek Başkanı Metin Çelebi, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’la yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından Öncü Haber Mikrofonuna derneğin yaptığı açıklamalar ile ilgili bilgi veren Düzce Umut Gönüllüleri Derneği Koordinatörü Murat Açıl, “Derneğimiz 2020 yılında kuruldu. İhtiyaç sahibi ailelere ihtiyaçları noktasında gönüllü olarak bağışlarla tamamen aracılık olarak yardım yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar binlerce aileye gıda yardımı, giyecek, eşya yardımı ve nakit yardımlar olsun bütçemiz dahilinde yardımlar gerçekleştiriyoruz. Derneğimizde faaliyet gösterenlerin birçoğunun asıl işleri var. Bu işi gönüllü olarak yapmaktalar” diye konuştu.

“İhtiyaç sahibi ailelere yönelik kampanya başlattık”

Düzce’de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kış ayı nedeniyle bot ve mont kampanyası başlattıklarını kaydeden Açıl, hayırsever Düzce halkından kampanyaya destek vermelerini isteyerek, “Geldiğimiz noktada kış aylarında insanlarımızın ekonomik durumları da belli. Şu anda da bir kampanya yürütmekteyiz, bireyler ve çocuklar için bot ve mont kampanyası. Tamamen bağışlarla bu işleri yapan bir yapımız var. Ne kadar çok bağış olursa, insanlara o kadar çok bağış yapıyoruz. Valilik tarafından denetleniyoruz, aynı zamanda da sosyal yardımlaşma vakıfları ile birlikte ortak hareket ederek biz bunu yapmaktayız. Tamamen yasal bir yapımız var, profesyonel bir ekibimiz var. Acil gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile de bilgilerde ortak çalışma ile alınarak, doğru kişilere doğru yardımlar yapılıyor. Gönüllü olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatmaya devam ediyoruz. Şu anda aktif olarak 28 kişilik bir ekiple görev yapmaktayız. Ama üye sayımız çok fazla. Düzceliler’in yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu..

HABER: Savaş ARI