Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ziyaret sırasında konuk heyete, Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler verdi.

Gaziantep'in bugün bulunduğu noktaya 40-50 yılda gelmediğine dikkatİ çeken Aslan, ''Gaziantep, tarih boyunca coğrafi konumu itibariyle ticaretin merkezi konumunda olmuş bir kenttir. Ekilebilir arazisi az olduğundan kentte yaşayan insanlar, ticarette ve el sanatlarında kendini geliştirmiş ve 'zoru yenme' gibi bir kültür yerleşmiş. Dolayısıyla sanayi ve ticaretteki gelinen nokta yüzyılların deneyim ve birikimi'' dedi.

Gaziantepliler olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin lokomotifi olmanın yanında Türkiye'nin komşu ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesi başta olmak üzere bazı konularda önünün açılması noktasında Gaziantep'in önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

''Bizler, geçmişten bugüne yaşanılan hiçbir zorluk karşısında yılmadan ve karamsarlığa kapılmadan her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin aydınlık geleceğine umutla bakan bir şehrin çocuklarıyız. Gaziantep, dışarıdan bakıldığında gelişmiş ve kalkınmış bir il olarak görülüyor. Belli bir noktaya geldik. Ancak biz, geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz. Çünkü bu kentin potansiyeli daha ilerilerde olmasını gerektiriyor. Gelinen nokta, sahip olduğumuz potansiyelimizin sadece yüzde 20-30'unu yansıtıyor. Eğer yönetim anlayışı olarak daha katılımcı bir sistemi Türkiye'ye getirebilirsek sadece kent olarak değil ülke olarak şu an bulunduğumuz noktadan daha ileriye gidebiliriz. Ülkemizde birçok alanda iyiye doğru bir yöneliş ve ilerleme var. Bizler, birlik ve beraberlik içerisinde bir sinerji yaratır ve bu sinerjiyi boş ve anlamsız konular yerine gerçekten ülke yararına olabilecek alanlarda değerlendirirsek çok daha iyi noktalara gelebiliriz.''

DÜSİAD Yönetim Kurul Başkanı Eyüp Çakır da, kenti üyelerine tanıtmak ve işbirliği olanaklarını yerinde araştırmak amacıyla geldiklerini ifade ederek, ''Gaziantep'te sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Gaziantep, her geçen gün kendini geliştiren birçok kente model olarak gösterilen önemli kentlerden birisidir. Gaziantep'in özellikle sanayi ve ticaretteki gelişimini dikkatle takip ediyor ve yakalanan başarıdan feyz almaya çalışıyoruz. Bu ziyaretimizde de sizlerle birebir görüşerek tecrübelerinizden faydalanma arzusundayız'' dedi.

Konuşmaların ardından Aslan, Çakır'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Haber; A. DEVELİOĞLU