Düzceli kadın girişimci Nezihe Filiz Toker, babaannesinden öğrendiği kemik suyunu girişime dönüştürdü. Bir arkadaşının tadımını yaptığı ürünü çok beğenip 'şirketleşmelisin' tavsiyesiyle 2 yıl önce bir marka kurarak, ticarete atıldı. 2 yıl önce 50 kavanoz satış ile başladığı bu maratonda bugün 5 bin kavanoz satış gerçekleştirerek siparişlere yetişmeye çalışıyor.  

“BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK BEDEL ÖDÜYORUZ”

TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, “Çoğu zaman başarılı olmayı arzu ediyoruz, başarılı olmak için çok bedel ödüyoruz. Başarıyla, iş hayatında mutluluğu bir arada götürmek çok büyük bir maharet. Düzceli kadın girişimci Nezihe Filiz Toker arkadaşımızın bu çıkmış olduğu girişimcilik yolculuğunda başarılar diliyor, bu inovatif çalışmasının tüm girişimci kadınlara örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK AMACI KEMİK SUYU İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Toker, yurtdışında ve Türkiye’de farklı sektörlerde çalıştığını belirterek, ilik kemik suyu ürettiğini ve mutfak serüvenine nişanlılık döneminde girdiğini ifade etti. Toker, “İlk kemik suyunu babaannemin teknikleriyle yapmaya başladım. Her geçen yıl bunu geliştirdim, okudum ve içine bilimsellik kattım. Yurtdışına gittiğimde seyahatlerde kemik sularının markalarının peşinden koştum, açılan her kemik suyu kafelerinde bulunmak istedim, tatmak istedim ama beni heyecanlandıran hiçbir ürün karşıma çıkmadı. Benim en büyük amacım insanlara kemik suyu içme alışkanlığı kazandırmak çünkü direkt içme direkt fayda sağlıyor” dedi.

TAMAMEN BİZİM FORMÜLÜMÜZDEKİ ÜRÜNLERDİR

Kemik sularını içme alışkanlığını kazandırırken destekleyecek baharatlar üzerine de çalıştığını belirten Toker, “Bu baharat karışımları 6 farklı kavanoz her karışım birbirleriyle bir etki yaratmak için varlar. Hepsi çok taze biz öğütüyoruz biz harmanlıyoruz. Tamamen bizim formülümüzdeki ürünlerdir” ifadelerini kullandı.

Yurtdışında kendisini heyecanlandıran hiçbir ürünle karşılaşmadığını belirten Toker’in şimdiki hedefi ise yurtdışında bir dünya markası olmak ve markasını bütün dünyaya tanıtmak.