Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan ve terör örgütleriyle marjinal grupların destek verdiği protestolarda gözaltına alındıktan sonra iddialarıyla gündem olan Şeyma Altundal’ın, Düzceli olduğu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi Başkanı Osman Altundal’ın kızı olduğu ortaya çıktı.

Bir eliyle tevhit bir eliyle de sol ve marjinal grupların kullandığı zafer işaretini yaptığı fotoğrafı sosyal medyada eylemcilere destek verenler tarafından yayılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Altundal, protestolarda gözaltına alındı.

Bazı yasadışı terör örgütlerinin provokasyonuna alet edilen Altundal’ın gözaltına alınırken polis ekiplerinin kendisine fiziki şiddet uyguladığı ve açılan başörtüsünü takmasına izin verilmediği yönündeki iddialar, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı görüntülerle yalanlandı.

Bu mesnetsiz iddia, bazı sol grupların yayın organları tarafından servis edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bu iddialara olay anına ilişkin görüntülerle cevap verdi. EGM'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Suçun her türlüsüyle mücadele eden Türk polisi, yalanın her türlüsüyle de mücadele ediyor" sözlerine yer verildi.

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’nin bilgi almak için aradığı İHH Düzce Şube Başkanı Osman Altundal ise telefonlarına yanıt vermedi.

Öte yandan Şeyma Altundal için, bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın Çağlayan Adliyesi’ne gittiği ortaya çıktı.

HABER: Savaş ARI