Düzce 1960 Doğumlu olan Vali Abdülkadir Atalık görevine başladı. Valiler kararnamesiyle Çanakkale'ye atanan Vali Abdülkadir Atalık için hükümet konağı girişinde karşılama töreni düzenlendi.

Valilik personeli tarafından çiçeklerle karşılanan Atalık, makam odasında yaptığı açıklamada, şehitler diyarı Çanakkale'de görev yapmanın kendisi için onur verici olduğunu söyledi.

İnsan haklarını yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf edeceklerini belirten Vali Abdülkadir Atalık, "İnşallah burada devletimizin kanunlarını, hükümetimizin talimatlarını, hukukun üstünlüğünü yerleştirmeye çalışacağız. Hukuk devletinin ilkelerini uygulamaya çalışacağız. Şehrimizde sağlık ve tüketici hakları gibi insan haklarını yerleştirmek için uğraşacağız. Diğer bir önceliğimiz de fakir, yaşlı, genç, hasta ve ihtiyaç sahiplerini kollamaktır. Bütün bunları, diğer görevli kamu görevlerini yürüten arkadaşlarımızla birlikte yapacağız." diye konuştu.

 Vali Atalık,Düzce'de 1960 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982'de mezun olduktan sonra avukatlık stajı yaptı. 1984'te kaymakam adayı olarak devlet memurluğuna başladı. Malatya Darende, Erzincan Kemah, Şırnak Uludere, Şırnak Güçlükonak ve Yozgat Boğazlıyan kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Eğitim Şube müdürlüğü ve Personel Daire başkanlığı görevlerinde bulundu. Ocak 2000'de Devlet Planlama Teşkilatı'na geçerek Personel Daire başkanlığı, daha sonra da Genel Sekreter yardımcılığı görevini yürütmekteyken Sağlık Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atandı. Atalık, evli ve dört çocuk babası.