Düzce'de hizmete giren yeni sağlık yatırımlarının açılışını yapmak üzere Düzce'ye gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, "Düzce'de 3 bin nüfusa 1 hekim düşüyor. Bu da Türkiye ortalamasında en iyi iller arasında." söylemi vatandaş cephesinde büyük tepkiye neden oldu. Öncü TV'nin sosyal medya hesabını eleştiri yağmuruna tutan Düzceliler, sık sık Bolu'nun yolunu tuttuklarını belirterek, sağlıkta yaşanan doktor sıkıntısına atıfta bulundu. İşte o yorumlardan bazıları:






Emine Basan:
Özel doktorlara gidiyoruz nasıl iyi! Doktor yok, olan doktorlardan randevu alamıyoruz özel kliniklere mecbur bırakıyorsunuz. Araştırma zaten olmuş bir özel hastane....

İclal Çetrez: Bence şunu demek istemişler. Düzce'de sağlık en son 3. sırada. Bari dalga geçmeyin. Ben çocuğumu 7 aydır. Bolu İzzet Baysal, İzmit Umuttepe'ye götüre götüre yolları ezberledim. Düzce'de sağlık, 3. sırada olmuş olsa ben ve benim gibiler çaresiz kalıp da oralara götürmezlerdi.

Ünal Kara: En iyiler arasında olduğu için mi annemin derdini anlamadılar en iyiler arasında olduğu için mi 26 ay boyunca anestezi yoğun bakım ünitesinde yattı ve kurtarılamayarak vefat etti
Düzce'de sağlık konusunda bırak hastaneye gitmeyi grip olsam bile sağlık ocağına gitmem daha!

Çağlar Kul: Biz başka şehirde mi yaşıyoruz ya da başka Düzce mi var? Bizim haberimiz yok!

Gülsüm Akbal Kahraman: En iyi Düzce ise ülke sağlık konusunda fazlasıyla bitik...

Meryem Özsoy Canazlar: Gidiyoruz sıra yok. "182'den randevu al" diyorlar, arıyoruz "Randevu yok" diyorlar en az 15 gün sonraya veriyorlar ama boluyu ara hemen sıranı al.

Fatih Atasever: Bir de dalga geçer gibi başlığa bak! Ya kaç tane düzgün doktorun var hele acil doktorları komedi! Röntgen çektirip röntgeni okuyamıyor, hatalı müdahale yapıyor. 

Oktay Düzen: En iyiler arasında Düzce mi? Sesli güldüm. Düzce sağlıkta en iyiler arasında ise öteki iller de yaşamaya çalışanlar ölmüş demektir

Enes Yerli Kaya: Doğru sondan üçüncü

Kemal Yiğit: Çok doğru bir numara muayene etmeden kafasını kaldırmadan ilaç yazan tek ildir. Ben 1 yıl karın ağrısı şikayeti ile gittim "kum döküyorsun" dediler. Günden güne ağrım arttı bir daha gittim "Psikolojik hastasın" dediler, doğru dürüst muayene etmeden en son Bolu’ya gittim kolon kanseri teşhisi koydular. Bağırsağın 70 cm aldılar, dalağı aldılar, pankreasın bir kısmını aldılar, mide zarını aldılar. BİZİM DÜZCE SAĞLIKTA EN ÖNDEYMİŞ, burdan karar verin artık.





Halil Buşra Güldal: Bir film çektirecegiz 1 ay 40 gün sonrasına sıra veriliyor ve sağlıkta Düzce 3. sırada vay beeee ne günlere kaldık. Yalan olur da bu kadar da olmaz

Hüseyin Kıvıkoğlu: Onun için mi 15 gün sonraya sıra alabildim emar göstermek için. Çok iyi degil mi? 

Engin Şimsek: Bir Düzceli olarak niye Bolu'yu seçiyoruz acaba?

Ebrar Evliçoğlu: Çok komik bir açıklama olmuş, dalga geçiyolar çok yazık Düzce'me

Mine Özçelik: Doktorlar bile Düzce Hastanesi'nden kaçıyor. Hepsi özele geçti. Paran varsa yaşıcan, paran yoksa başka illere çare aramaya düşüyoruz.

Osman Durkan: Soruyorum hastane yetkililerine ve sağlık il müdürlüğü sağlık çok iyi olduğu için mi hastalar hep Bolu'ya gidiyor. İlk önce onu araştırsınlar, milleti kandırmasınlar.

Enes Çelik: Milleti kandırmayın be! İlk önce doktor asistanları ve doktorlar muayene sırasında yerinde bile yok şikâyet ettim kaç kere bir şey çıkmadı. İl dışına çıkıyoruz muayene olabilmek için yazık.

Ceren Geçkin: Bu bizim bahsettiğimiz Düzce mi yoksa hayallerdeki Düzce mi? Hayal ise hepimiz bu hayali nasıl görüyoruz? Hayal değilse bizi niye kandırsınlar ki? Saf safına eylemişler Düzceliler'i geçiyorlar dalgalarını. Pes pes. Sağlıkmış.

Ayhan Fadime Hazer: Düzce sağlıkta çok iyi nasıl bir iş bu yapmayın lütfen. Onun için mi çocuk kardiyolojisi yok ben onun için mi 3 yıldır Sakarya, İzmit Derince'ye götürüyorum çocuğumu. O kadar iyiyiz koskocaman Düzce ama çocuk kardiyoloji Bölümü neden yapılmıyor? Neden ben ve benim gibi anneler babalar "imdat" diye kucağımızda çocugumuzla il il geziyoruz. Yapmayın Allah aşkına. Açtırmayın yüreğimizin acısını.