Düzce Milletvekilleri AK Partili Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile MHP'li Ümit Yılmaz'ın bugün mecliste önemli misafirleri vardı. Düzce'nin merkez ve ilçelerinden Ankara'ya gelen bir grup vatandaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretçi kabul salonunda milletvekilleri ile bir araya geldi. Ziyarette Düzce heyetine MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ile MHP'li Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin de eşlik etti.



"Düzce'de yeni iş imkanları açılması için çalışıyoruz"
Hemşehrilerini mecliste ağırlamaktan duydukları memnuniyet dile getirerek söze başlayan Düzce Milletvekilleri, ardından vatandaşların sıkıntı ve taleplerine kulak verdi. Bir vatandaş, gençlerin iş bulma noktasında yaşadığı sıkıntıya parmak basarken, Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce'deki OSB'lere dikkat çekerek, özel sektörde iş imkanının olduğunu ancak daha çok kamuda işe girmek isteyenlerin kendilerinin kapısını çaldığını söyledi. Keşir ayrıca Düzce'de yeni iş imkanları açılması için çalıştıklarını vurguladı.


"Çocuk kardiyolojisi neden yok?"
Çocuk kardiyolojisi olmadığı için her ay hasta evladını şehir dışındaki doktorlara götürmek zorunda kaldığını anlatan bir annenin serzenişi üzerine ise Keşir, şöyle konuştu: "O konuda haklısınız. Bildiğiniz gibi Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde kalp-damar cerrahisi var. Normalde nüfusu 500 binin altında olan illere Sağlık Bakanlığı kordiyoloji hiç vermiyor. En yakın yere gidilmesini istiyor. Çünkü bunların donanımı gereği ülkede kalp-damar cerrah uzmanı sayılı. Yani biz cihaz alsak da oraya uzman gelmesi gerekiyor. Ancak bizim üniversitemiz olduğu için bu bölümü üniversitemize kazandırdık."



1.5 yılda 9 milyon TL'lik yatırım yapıldı
Yine Milletvekili Ümit Yılmaz da çocuk kardiyologlarının 12-13 seneyi aşan bir eğitimden sonra pediatride uzmanlaştıklarını belirterek, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Düzce'nin sonradan il olması nedeniyle Düzceliler'in çevre illeri sağlıkta daha cazip gördüğüne işaret etti. Düzce'nin son 1.5 yılda sağlık alanında önemli yatırımlar aldığına dikkat çeken Yılmaz, yapılan yatırımların maliyetini 9 milyon TL olarak açıkladı.Toplantıda yine selzede çiftçilere yapılan destek ödemeleri başta olmak üzere merak edilen birçok konu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.