Düzce’nin ana arterlerinde hayata geçirilen hem araç hem de yaya trafiğini felç eden çalışmalara tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak CHP İl Başkanı Semih Cemşit çalışmalardan dolayı kapanan ve insanların can güvenliğini de tehlikeye sokan Türkseven Kavşağı Mevkisinde Öncü Haber mikrofonuna konuştu.

“Hizmet ederken bile insanlara eziyet eder gibi yapıyorlar”

“Hizmet ederken bile insanlara eziyet eder gibi yapıyorlar” diyen Cemşit, koskoca bir yaz mevsiminde yollar boş ve sakinken hiçbir şey yapmayıp okulların açılacağı hafta, trafiğin en yoğun olacağı zamanda bu çalışmayı başlatarak insanların mağdur edildiğini savundu.

“Böyle bir çalışmanın burada yapılması gerçekten çok üzücü!” diyen Cemşit şunları söyledi; “Karşı bölgede oturan binlerce insan var ve evlerine işlerine okullarına gitmek için şuradan geçmek zorunda kalıyorlar. İki tane kavşağımız var Olimpiyat ve Çoban Kavşağı. Çoban Kavşağı'nda da yine Düzce Belediyesi'nin yaptığı bir çalışma var, kaldırım çalışması sanırım…

“Bu gerçekten Düzceli’ye yapılan bir eziyettir!”

Burada da yol daralıyor! İnsanlar Çoban Işıkları'ndan ancak 4-5 ışık sonra geçebiliyorlar. Bu gerçekten Düzceliye yapılan bir eziyettir. İktidar partisinin belediyesinin ve karayollarının yaptığı bu eziyeti Düzce halkına ben reva görmüyorum. Gerçekten çok üzücü! Düzce halkı bu kadar oy verdiği bir partiye karşılığının bu olmaması gerekirdi.

“Tek tek yapılamaz mıydı?”

Düzce Belediyesi okullar açılmadan önce neden bu çalışmaları yapmadı? Neden insanlar her bir arterde çalışma yapıyorlar? Bu çalışmalar tek tek yapılıp bitirilemez miydi? Her yönden çalışma yapılıyor Düzce'de. Ne gereği vardı bu kadar çalışma yapılmasının? Birisi başlardı ötekisi biterdi...

 Niye böyle bir eziyet çektiriliyor Düzceli ’ye? ben bunu sorgulamak istiyorum. Hem Karayolları'na hem Düzce Belediyesi yetkililerine sesleniyorum; Lütfen bu işe bir an önce çözüm bulunuz! Lütfen insanların bu çektiği çileyi görsünler. Bu çekilen çile Düzceliler’e reva değildir! Lütfen herkes görevini yapsın. Nerede Valilik? Neden bu işe el atmıyor? Nerede Düzce Belediyesi? Düzcelinin hak ettiği bir yol çalışması değil bu. Daha önceden bu planlanıp yapılabilirdi. Tam okulların açıldığı bir güne denk gelmesi hiç uygun değildir.

“İktidar partisinin belediyesine ya da Karayolları'na ödenek mi gelmedi?”

Okul zamanı bu çalışmanın yapılması kesinlikle doğru değil. Doğrusunu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ve Düzce Belediyesi'ne sormamız gerekiyor. Koskoca bir yaz geçti. Ödenek mi gelmedi acaba? İktidar partisinin belediyesine ya da Karayolları'na ödenek mi gelmedi? Ödeneği ancak bu zamanda mı alabildiler?

Onu Sn. Belediye Başkanımız Faruk Özlü'ye ve Karayolları Başkanı'na sormak lazım. Bu, Düzceli ‘ye reva değil arkadaşlar. Gerçekten çok üzücü! Koskoca bir yaz döneminde bu çalışma herkes tatildeyken ve okullar kapalıyken, üniversite açılmamışken bu çalışmalar yapılabilirdi ve Düzceli bu çileyi çekmezdi...”