Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kentin turizm alanlarının daha geniş kitlelere tanıtılması hedefiyle başlattığı çalışmalar sonucu geçtiğimiz yıl nisan ayında Düzce Belediyesi tarafından işletim hakkı devredilen Aydınpınar Şelalesi Sosyal Tesisleri yepyeni bir çehreye büründü.

Doğa harikası şelalenin etrafına, 1 yıldan az bir zamanda birçok sosyal donatı kazandırıldı. Yaklaşık 100 hektarlık alanda yürütülen çalışmalar sonucunda doğanın huzur veren ortamından ve sakinliğinden kopmadan gelen misafirlere unutulmaz zamanlar ve damaklarda tat bırakacak lezzetler sunulması hedeflendi. Aynı zamanda doğa tutkunlarının konforlu ve rahat bir tatil deneyimi yaşaması için de tüm ayrıntılar düşünüldü. Bu kapsamda bungalov evlerin yapımı devam ederken, şelaleye giden yol ve etrafı sil baştan elden geçirildi.

Hem Düzceliler’e hem de turistlere “kaliteli hizmet” parolasıyla yola çıkan müteşebbis, Aydınpınar Şelalesi Sosyal Tesisleri içerisinde “Hideout Village” adıyla, hizmete açtığı mekanda da her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündü.

Türkiye’nin başarılı şeflerinden Yavuz Erinmezkaptan’e emanet edilen mutfakta, ağırlıklı olarak Düzce’ye özgü lezzetlerden oluşan mönüler konukları cezbediyor.

“DÜZCE’NİN YÖRESEL YEMEKLERİNE TECRÜBEMLE YORUM KATIYORUM”

Menülerini Düzce’nin yöresel yemeklerine göre oluşturan tecrübeli Şef Erinmezkaptan, yemeklerini hazırlarken ihtiyaç duyduğu malzemeleri de civar köylerden aldığını ifade ederek, bölgenin ekonomik kalkınmasına da fayda sağladıklarının altını çizdi.

Düzce yöresine ait yemekleri, kendi tecrübelerinden yararlanarak farklı yorum ve lezzet ile Düzceli misafirleri başta olmak üzere ülkenin her yerinden misafir ağırlayarak servis ettiğini vurgulayan Erinmezkaptan, şunları söyledi:  “Şimdi öncelikle kahvaltıdan başlayalım… Serpme kahvaltı veriyoruz. Hafta içi rezervasyon ile çalışıyoruz ama hafta sonu günün her saatinde serpme kahvaltı veriyoruz. Serpme kahvaltıda mümkün olduğunca yöresel ürünler kullanmaya çalışıyorum, ayrıca ben de kendimden bir şeyler katmaya çalışıyorum. Mücver olsun, kayganamız olsun, patateslerimiz olsun. Peynir, bu yöreye ait peynirler kullanıyorum, reçel de aynı şekilde. Yumurtalarımızı buradan Aydınpınar Köyü’nden temin ediyoruz, olabildiğince yöresel ürünler kullanmaya çalışıyoruz.”

“DÜZCE’DEKİ HER KESİME HİTAP ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Hem hafta içi hem de hafta sonu zengin mönülerle misafirlerini ağırladıklarını vurgulayan Şef Erinmezkaptan, “Kahvaltıdan sonra öğlen yemek servisimi başlıyor. Öğlen yemeğinde daha sneak ağırlıklı menüler tercih ediyoruz, kendi hamburgerimiz, dürümlerimiz, kendi çıtır tavuklarımız. Akşam yemeğinde de biraz daha ağır çalışıyoruz. Düzce’de alışılmışın dışında ürünler yapmaya çalışıyoruz. Aslında bu yörenin ürünlerini kullanıyorum. Bu yörede bir alabalık talebi oluyor. Bu alabalığı farklı şekiller farklı lezzetlerle sunuyorum. Mesela Alabalık Sarma’nın içinde şevketi bostan var, onu Ege’den getiriyorum. Onun dışında meşe odunuyla tütsülediğim alabalığım var, şimdi tekrar işte bu yöreyi tanıdıkça yeni yeni alabalık çeşitleri yapıyorum. Tabii normal et ve ızgara çeşitlerimiz de var menümüzde. Biz mümkün olduğunca Düzce’deki her kesime hitap etmeye çalışıyoruz. Bunu da farklı lezzetler ve sunumlarla sağlamaya çalışıyoruz.”

HAFTANIN HER GÜNÜ GECE SAAT 11 E KADAR HİZMETE AÇIK

Rezervasyon ile çalışmayı daha çok tercih ettiğini vurgulayan Şef Yavuz Erinmezkaptan, randevusuz gelen misafirlerini de boş çevirmediklerini ifade ederek şunları söyledi; 03:30 “Biraz önce bahsettiğim gibi, hafta sonları serpme kahvaltıyı günün her saatinde veriyorum. Hafta içi mümkün olduğunca rezervasyon ile çalışıyorum. saat 12:00-13:00 gibi kahvaltıyı bitirip akşam 18:00’a kadar öğle yemeği servisime başlıyorum. Akşam 18:00’den sonra da akşam yemek servisim başlıyor. Mümkün olduğunca rezervasyon ile misafirlerimi ağırlamak istiyorum ama tabii kî hiç kimseyi geri çevirmiyorum. Saat 22:00-23:00’e kadar süren akşam yemeği servisimiz ile buradayız.”

BUNGALOV EVLER İLE KONAKLAMA İMKÂNI DA SUNULACAK

Yakın zamanda yapımı tamamlanarak hizmete sunulması planlanan bungalov evler hakkında da bilgi veren Erinmezkaptan, restoran ve kafe dışındaki hizmet faaliyetleri ile ilgili şunları kaydetti: 04:40 “Bizim bu tesisimiz içerisinde yapılmakta olan bungalov evlerimiz var. Onlar için ayrı bir restoran oluşturacağız. Şu anda tesiste gördüğünüz beyaz çadırlı ahşap deklerimiz var. Bu deklerimize restoranımızdan servis yapıyoruz. Restoranımızın alt kısmında bulunan Hideout Cafe’miz, 3. nesil her türlü kahvelerin yapılabildiği bir mekân. Onun dışında soğuk içecekler yapıyoruz, kendi yaptığımız limonatamız var.”

“EGE’DEN GELMEME RAĞMEN BURAYA HAYRAN KALDIM”

Ülkenin birçok turizm bölgesinde hizmet veren tecrübeli Şef Yavuz Erinmezkaptan, şehrin merkezine bu kadar yakın olup gürültüsünden bu kadar uzak kalabilen bu doğal güzelliğe hayranlığını gizleyemedi. “Ben dışarıdan geldiğim için bu güzelliği daha net görebiliyorum.” diyen Erinmezkaptan, son olarak şunları söyledi: “Şehrin merkezine bu kadar yakın olup tabiri caizse cenneti andıran bir mekân. Düzceliler’in, hiçbir şey yiyip içmeseler bile buraya mutlaka bir şans vermelerini ısrarla tavsiye ediyorum. Kesinlikle pişman olmayacaklar, bir kere gelen hep gelmek ister.”

İÇERİSİNDE YOK YOK

Öte yandan şehrin merkezine 15 dakika mesafedeki cenneti andıran bu doğal güzellik, yapımı süren bungalov evler, glamping çadırlar ve kamp konaklama alanlarının yanı sıra restoranı, yürüyüş yolları, ahşap dekleri ve çocuk oyun parkları ile ailelere yorgunluk atıp kafa dinleyebileceği birçok alternatif sunuyor.