Yıllardır olaylar yaşandı, taşındı taşınacak denildi ama hala bir gelişme yaşanmadı. Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali hem vatandaşlar hem de otobüs firmaları için sorun yaratmaya devam ediyor. Terminalin hem girişinde hem de çıkışında dar olan yollar ve terminalin küçüklüğü nedeniyle yolcular araçlara binmek için zorlanırken araç şoförleri de otobüsleri park etmekte güçlük çekiyor.

Terminalin sorunları bu kadarla da kalmıyor. Misafirlerini almaya ya da uğurlamaya araçlarıyla gelen Düzceliler de terminale özel araçlar giremediği için eşyalarını dışarıya kadar taşımak zorunda kalıyor. Üniversitedeki öğrenci sayısının artması ve sanayinin giderek gelişmeye başlaması düşünüldüğünde ise ilerleyen zamanlarda otogardaki sorunlar zincirinin giderek artması bekleniyor. Yapılacak denilen yeni terminal için ilk adımın ne zaman atılacağı ya da bu konuda ne gibi gelişmelerin yaşanacağı ise şimdilik rafa kalkmışa benziyor.

Diğer taraftan Çay Mahallesi'nde bulunan Eski Şehirlerarası Otobüs Terminali de şimdilik sadece çevre köy ve ilçelere gidecek minibüsler tarafından kullanılıyor. Terminal aynı zamanda Düzce Zabıta Müdürlüğü'ne de ev sahipliği yapıyor.

Gölyaka ve çevre köylere kalkan Aydınpınar'daki minibüsçülerin yaşadığı sorunlarda aynı. Yolun hemen kenarında bulunan park alanından yolcu alıp indiren minibüslerde aylardır sorun yaşamaya devam ediyor.

Hemen hemen her ilde bir otobüs terminali bulunup bu otobüs terminalinden hem şehirlerarası hem de şehir içi otobüs seferleri yapılırken Düzce'nin bu günlere ne zaman kavuşacağı bilinmeyen konular arasında yer alıyor.