17 Ocak'ta yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ve ardından yaklaşık 2.5 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle Düzce'de hareketli günler yaşanıyor.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ilk etapta odaya bağlı 8 meslek grubunun meclis üyesi seçimleri yapılacak. Meclis üyelesi seçimlerinin ardından TSO Başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. 8 gruptan seçilecek 3 meclis üyesinin oluşturduğu toplam 24 meclis üyesi arasından başkanlığa aday olmak isteyenler kıyasıya mücadele edecek. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden meclis üyeliğine aday olmak isteyenler şu günlerde liste oluşturma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken özellikle odaya kayıtlı üyelere yapılan ziyaretlerle seçimlerde destek isteniyor. Mevcut Başkan Metin Büyük'ün meclis üyesi seçilmesi halinde başkanlığa tekrar aday olacağı bilinirken Büyük'e rakip olması muhtemel isimler ise Nusret Özsoy, Şaban Yılmaz ve Ümit Özmen.

17 Ocak 2009 Cumartesi günü 18 Temmuz Spor Salonu'nda yapılacak TSO seçimlerinde kimin başkan adayı olarak seçileceği merakla bekleniyor.

Düzce için ikinci önemli seçim olan 29 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili de siyasi partiler seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. AK Parti hükümetinin yerel seçimlerde büyük oy oranıyla Düzce'de kazandığı başarıya tekrar başarı katmak istemesi nedeniyle çalışmalar titizlikle devam ediyor. Mevcut Başkan Keleş'in tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği merakla beklenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Ankara Altındağ'da yaptığı aday açıklamalarında Düzce'yi açıklamaması AK Parti'nin Düzce'deki aday tespit çalışmalarının devam ettiğini ortaya koydu.

Başkan Keleş dışında AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı'na İsmail Bayram ve Ali Ergün aday adayı oldu. AK Parti kulislerinde Keleş'in tekrar aday gösterilmemesi durumunda Ali Ergün'ün aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Muhalefet cephesinde ise aday açıklama noktasında temkinli davranılıyor. CHP'den Düzce Belediye Başkanlığı'na Avukat Ahmet Kurtuluş'un aday gösterileceği gündeme gelirken MHP'den ise henüz aday olması düşünülen isimle ilgili kamuoyuna bilgi verilmedi. İlçe belediye başkanlıkları için ise AK Parti dışındaki tüm partiler adaylarını tek tek açıklamaya başladı. AK Parti'den ilçe belediye başkanlığına aday adayı olan isimlerden kimlerin aday olacağı ise 1 Ocak'ta sona erecek olan aday adayı başvurularından sonra belli olacak.