Düzce’de Düzce Valiliğinin koordinesinde AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiyesi, 112 Acil Sağlık, Polis, UMKE, DAKE, AFGD, İZSAR ve Ulusal Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin katılımı ile “Türkiye Afet Müdahale Planı Masa Başı ve Saha Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Anıtpark Meydanının arka tarafından bulunan eski Ziraat Bankası binasında gerçekleştirilen tatbikat nedeniyle, tatbikata katılan tüm ekipler, kısa sürede olay yerine intikal etti. Gerçeğini aratmayan tatbikat gereği, içeride mahsur kalan kişiler, ekiplerin kısa süreli müdahalesi ile kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına Arama Kurtarma Köpeği de eşlik ettik.

Tatbikatı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, AFAD Müdür Ali Kartal, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve diğer kurum müdürleri ile birlikte ilk olarak masa başında koordine eden Düzce Valisi Cevdet Atay, daha sonra tatbikatın düzenlendiği binaya gelerek, çalışmaları yakından izledi.

Tatbikat sırasında açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce’nin olası afetlere karşı hazır olduğunu söyledi. Ekiplerin kısa süre içerisinde olay yerine geldiğini ve enkaz altındakilere vakit kaybetmeden müdahale ettiklerinin altını çizen Vali Atay, “Düzce Valiliğimiz koordinesinde düzenlediğimiz tatbikat, gördüğünü gibi gerçeğini aratmadı. Bu tatbikatı, olası afetlere karşı ne kadar hazırlıklıyız? Bunu görmek için düzenledik. Arkadaşlarımız ve tüm ekiplerimiz, tatbikatta doğal afetlere karşı hazır olduklarını bugün bizlere gösterdiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Atay, yaralıların binadan ve enkaz altından çıkartılmasının ardından sona eren tatbikatın ardından, katılan bütün ekiplere teşekkür etti.

Öte yandan, düzenlenen tatbikata katılan tüm ekiplerin, kısa sürede olay yerine gelerek, yaralılara hızlı bir şekilde müdahale etmeleri, Düzce’nin olası afetlere karşı hazırlıklı olduğunu gözler önüne serdi.

HABER: Savaş ARI