Etnospor Konfederasyonu Ata Sporları Federasyonu Genel Koordinatörü İstanbul Öncü Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, Vali Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de hazır bulundu.

Çalışmalarımız olacak
Vali Zülkif Dağlı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İlimizde de geleneksel ata sporlarımızın oluşturulması, kurulması, oluşturulması, yaygınlaştırılması neler yapabiliriz, bu manada misafirimizle bazı değerlendirilmeler yapacağız. İlimizde aynı zamanda buna dönük alanlar ne olabilir, nerelerde alanlar açabilir? Bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak.”

Geleceğe giderken geçmiş ile barıştırır
Sürmeneli ise Düzce’yi ata sporları ile tanıştırmak ve burada yaşatmak adına neler yapılabileceğini görüşmek üzere Düzce’ye geldiklerini belirttiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
“Biz Türkiye’nin ata sporları ile tanışmasın adına yedi bölgede yedi federasyon kurduk. Sayın valimle İç Anadolu Ata Sporları Federasyonu Kongresinde Ankara’da beraberdik. Kendisi ‘Türkiye’nin iklim ve arazi olarak en uygun olan bu ilin öz kaynakları ile birlikte geleneksel sporlarda da bir merkez olması ve gençlere yeni bir kapı olması noktasında geleceğine giderken geçmişi ile barışma noktasında neler yapabiliriz?’ diye konuşmuştuk ve bunun üzerine biz de buraya geldik.”