Yaz aylarında tanıtım konusunda sınıfta kalan Düzce’de tanıtım için bazı kesimlerin çalışmaları devam ediyor. Düzceli aşçılar da Düzce’yi tanıtmak için katılacakları festivalde boy gösterecekler. Bu yıl 33. kez gerçekleşecek olan Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ne hazırlıklar başladı.

 Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği’nin 3. Kez katıldığı festivalde, Düzce’nin tanıtımını da yapacaklar. Türkiye’nin birçok ilinden gelen dernekler, bu önemli organizasyonda kendi yöresel yemeklerini kendi sunumları ile yapmaktalar. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Başkanı Gökhan Tufan,  bu yıl festivale yaklaşık 66 kent mutfağı ile en az 10 ülkenin katılacağını bildirdi.



Turizm adına da önemli katkı sağlayan festival, farklı mutfak kültürlerini incelemek isteyen ziyaretçiler için de bulunmaz bir fırsat. Aynı gün içerisinde birçok şehrin eşsiz lezzetlerini tatma şansını bulabilecekler.

Organizasyona katılacak olan Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği, festivale ilgilinin her yıl giderek arttığını ve Düzce’nin tanıtımı adına burada bulunmanın önemini vurguladılar. Aşçılar, Düzce’nin tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine eklediler.

Haber: M. AYDIN