Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, bazı basın kuruluşlarının okulla ilgili ortaya attığı ithamlar üzerine yazılı bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, uyguladığı hafızlık projesi ile ülke çapında parmakla gösterilen Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin velilerden zorla para alan değil aksine ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin giderlerini Okul Aile Birliği vasıtasıyla karşılayan bir eğitim kurumu olduğunun altı çizildi.

Başarıları ve uyguladığı projelerle Türkiye’de parmakla gösterilen bir okulu bu şekilde karalamaya çalışanlar hakkında yasal hakların sonuna kadar kullanılacağı vurgulandı.

“O haberler gerçeği yansıtmamaktadır”

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi uygulayan proje okuludur. Okulumuzda 678 öğrenci bulunmakta ve bu öğrencilerden 400’ü de hafızlığını okulda bitirmiş durumdadır. Okul içinde aynı anda proje gereği Kız ve Erkek Kur’an kursları mevcuttur. Okulumuz, hafızlık projesini yürüttüğü için yılın 12 ayı boyunca 6 ayrı binada ( erkek okulu, kız okulu, kız pansiyonu, ortaokul erkek pansiyonu, lise erkek pansiyonu, kapalı spor salonu) eğitim ve öğretime devam etmektedir. Hiçbir veliden hiçbir şekilde zorla yardım talep edilmemektedir. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderleri Okul Aile Birliği tarafından karşılanmaktadır. Okulumuzla  ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, hiçbir velimizden zorla yardım talep edilmediği aksine okulda öğrenim görmekte olan 100’ün üzerinde öğrencinin yemek, servis ve eğitim giderlerinin okul aile birliği tarafından karşılandığı ortadadır. Okul Aile Birliğimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir ve her türlü denetime de açıktır. Bazı basın – yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili soruşturma başlatılmış olup soruşturma neticelenince Okul Aile Birliğimiz okulumuzla ilgili kamuoyunu yanıltıcı haberler yapanlara karşı yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır.“

ÖNDER de tepki gösterdi

Önder İmam Hatipliler Derneği Düzce Şubesi de Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde velilerden zorla bağış istendiği iddialarına tepki gösterdi. Türkiye’de birçok alanda ses getiren güzide bir okulu asılsız haberlerle hedef alanları eleştirdi.

“Türkiye’de ses getiren güzide okulumuzun mesnetsiz haberlerle yer alması ÖNDER camiası olarak bizleri yaralamıştır”

Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi uygulayan okulların öncüsü konumunda olduğuna dikkat çekilen yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu itibarla Türkiye’de sayıları 193’ü bulan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulayan okullara örnek teşkil eden okulların başında gelir. Okul hafızlıkta, akademik başarıda, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarında 28 derece elde ederek büyük başarılar göstermiştir. Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi adeta alanında Düzce’nin Türkiye’de tanınan ve Düzce’mizi tanıtan yüzüdür. Yine bu yıl hafız öğrencilerden oluşan takımlarla 2020 TEKNOFEST Gaziantep yarışmalarında okulda ilk kez kurulan İnsansız Hava Aracı Liseler arası yarışmada Türkiye’de ilk 29 takım arasına girerek finalist olmuştur. Yine ilk kez katıldığı Alçak İrtifa Roket Yarışmasında ilk 32’ ye girerek atış hakkı elde etmiştir. Bunların dışında Uçan Araba Tasarım yarışmasında Türkiye 3.’lüğü, Çevre ve Enerji kategorisinde Türkiye 4.’lüğü, Akıllı Araçlar Ulaşım kategorisinde Türkiye 15.’liği ile 2020 TEKNOFEST Gaziantep finallerine katılmaya hak kazanmıştır. İnşallah Gaziantep’te Düzce’mizi gururla temsil edecektir. Bu tür başarılarıyla Türkiye’de ses getiren güzide okulumuz Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kamuoyunda mesnetsiz haberlerle yer alması ÖNDER camiası olarak bizleri yaralamıştır. Bu durumun açılan soruşturma neticesinde netleşeceği inancıyla birlikte tarafımızca da konunun takip edileceği hususunu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

HABER: C.ÜSTÜNER