Kapatılacağı yönünde Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı açıklamaların ardından büyük tepki toplayan Hükumet Sokağın ardından İstanbul Caddesi'nin de trafiğe kapatılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Bu konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, Hükumet Sokağın trafiğe kapanması konusunda esnafların isteğinin önemli olduğunu söyleyerek “Bu şekilde kapatıyoruz dersek vatandaşlarımız bunu ters karşılar. Esnaf için düşünürsek yolun yaya trafiğine açılması onlar için daha iyi. Bu yol yapıldığında esnafların şikayet etmeyeceğini düşünüyorum. İtiraz etmesi gereken biri varsa o da Belediyedir. Bu yol araç trafiğine kapatılıp yaya yoluna açılacaksa ve bizim için sorun olmayacaksa sorun yok demektir. İnsanlar yolla ilgisi olmayan kişilerin yaptığı dedikodulara aldırış etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Caddesi'nin trafiğe kapatılması konusunu da değerlendiren Keleş, Düzce genelinde 4 ana noktada çalışma yapmayı düşündüklerini belirterek “ Biz 4 nokta koyduk. Birincisi Belediyeden Asar Deresine inen yol, ikincisi Hükumet Konağından Asar Deresine inen yol, üçüncüsü Bulvardan içeriye giren taraf, dördüncüsü ise Küçüksu ile Şakuç arasındaki kısım. Bize niçin katlı otopark yapılmıyor diyorlar ama ana yollar yapılmadan yapamayız. Tabi ki araç parkı yapmayı düşünüyoruz. Önce ana noktaların bitirilmesi gerekiyor. Yol güzergahını da tek taraflı vermeyi düşünüyoruz. Bir yerden diğer yere kadar sola, o yerden de başka bir yere kadar sağa dönüş vereceğiz. Örneğin. Belediyeden İmam Hatip Camisine kadar sola, Camiden eski belediyeye kadar sağa dönüş vermek gibi.” şeklinde konuştu.

Başkan Keleş'in trafik konusunda yaptığı bu açıklamalar ilerleyen zamanlarda Düzce'de trafik açısından köklü değişiklikler yapılacağınında işareti oldu.