Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, “TÜRSAB Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu" üyeleriyle birlikte geldiği Düzce'de programı doğrultusunda Gölyaka’ya gitti. Turizm alanları gezisi kapsamında incelemelerde bulunan Ulusoy basın mensuplarıyla düşüncelerini paylaştı.

            DÜZCE OKSİJEN ÇADIRIDIR

Ulusoy Düzce hakkındaki düşüncelerini şöyle özetledi: “Düzce bence yaylalar diyarı. Çünkü Düzce’yi herkes düz olarak kabul ediyor. Bugün Konuralp’te karşılaştığım kültür mirasını hayretle gezdim. Bu Düzce’de geçmişte ovada yerleşim yüksek kesimde ise yayla kültürünün olduğunu gösteriyor. Bu yöre insanının genlerinde yayla kültürü var. Biz Düzce’nin kıymetini bilmiyorduk çünkü ihtiyacımız yoktu. Düzce çevre illeriyle beraber 25 milyona hitap eden bir oksijen çadırıdır.”

            DÜZCE’NİN TANITIMINA DESTEK VERECEĞİZ

Tanıtım olarak Düzce’ye destek vereceklerini belirten Ulusoy, “İnfo gezileri yapacağız. 10 Eylülde tekrar geleceğiz. Aralık ayında 81 vilayetin yönetimini idare eden arkadaşlarımı yaklaşık 400 kişiyle burada toplantı yapacağız.” Dedi.

            MİLLİ SERVETTİR, KURTULMASI GEREKİR

Ulusoy, Efteni kaplıcalarına yapılan atıl haldeki otel hakkında “Milli servettir, kurtulması gerekir. Az bir miktar para harcandığında hayat bulur. Oranın yaşaması için işlemesi lazım. İşlemezse çürür, yazık. Bir avantajdır. İki arkadaşıma telefon açtım. Gelip dosyaları bana verecekler. Bakacağım bizzat alakalı olacağım. Bir otel diğerini getirir. İstihdam sağlanır.” açıklaması yaptı.

            GÜZELDERE’YE 30-40 YATAKLI BUNGALOV TİPİNDE EVLER YAPILABİLİR

Ulusoy, Düzce’de turizmin canlandırılması adına neler yapılabileceğini ifade etti. “Yatırım yapmak isteyen doğayı ve yaban hayatı öldürmeden yapmalıdır. O prensipler doğrultusunda yapılabilir. Buraya küçük yatırımcılar gelecek. Burada 30-40 yataklı bungalov tipinde evler yaptığınız zaman iş yapar. Burada ağaçların içinde görülmemelidir.”

            KENT OTELİ YAPILMALI

Düzce merkeze bir kent oteli yapılması lazım. Konuralp’te tarihi değerler, Düzce’ye yapılacak olan kültür turlarını artırır. Ben Düzce’nin geleceğinden umutluyum.

HABER;Y.SEVER