Dün akşam DÜZDER tarafından Merkezin bazı bölgelerine asılan yeni Belediye Başkan'ından isteklerin yer aldığı afişlerin kaldırılmasına dernekten kınama geldi.

DÜZDER Başkanı Cemal Aksan, yaptığı basın toplantısında, Düzce'de en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını, bu hazırlanan afişlerin belediye başkan adaylarından istek olarak yapıldığını belirterek, '' Afişlerde istenen şeyler Düzceliler'in istekleri. Biz burada siyasi davranmak istemedik. Demokratik platformda belediye başkanlarından isteklerimizi sıraladık. Yazılı izin dilekçemizi Zabıta Amirliği'ne verdik ve şifahen asabilirsiniz cevabı aldık ve özel bir vinç tutarak şehrin çeşitli alanlarına pankartlarımızı astık. Zabıta daha sonra bu yazılanların olumsuz olduğunu belirterek asılan pankartlar toplatıldı. Bizler özür bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

DÜZDER'e KALDER Başkanı Mehmet Bilgin de DÜZDER'in açıklaması sırasında derneğe destek verdiğini söyledi.

Aksan, bu konunun ilerleyen günlerde yeniden değerlendirileceğini ve afişlerle ilgili gerekli kurumlarla temasa geçeceklerini de sözlerine ekledi.

Düzce Belediyesi Zabıta Amiri Kadir Karaçam, yaptığı açıklamada, DÜZDER tarafından pankartların asılması yönünde dilekçe aldıklarını doğrulayarak, “ Pankartları inceledik. Bu yazılanların asılmasında sakınca gördük. Pankart yazılarının içeriğinde sıkıntı olabileceğini düşündük ve iznimizi vermedik. Bu yazılar özel bilboardlarda yayınlanabilir. Bu nedenle zabıta ekiplerimizce toplattık'' dedi.