Askerlik çağına giren yükümlüler, askerlik yoklaması işlemlerini artık e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu konudaki alt yapıyı tamamladı. Vatandaşlar, askerlik şubelerine gitmeden, yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarını internet ortamında e-devlet kapısı üzerinden dolduracaklar ve Aile Hekimi aracılığı ile de askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerini yaptırabilecekler.

Bu uygulama da pazartesi gününden itibaren sisteme koyulacak. Bu zamana kadar her yeni uygulamanın ardından sistemde sorunlar yaşanırken bu sefer ise her hangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

 Vatandaşların asker alma işlemlerini günümüzün teknolojik koşullarından faydalanarak askerlik şubelerine gitmeden düzenlemek ve yapılacak işlemlerin etkinliğini artırmak amacıyla, yükümlülerden yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarını internet ortamında e-devlet kapısı üzerinden doldurmaları ve Aile Hekimine giderek askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerini yapabilmeleri hedeflendi.

Haber: M.AYDIN