Engelli öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için düzenlenen Ebru Sergisi, ilginç manzaralara sahne oldu. Açılışa, Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, İl  Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden, Başsavcı Ekrem Yiğit, İl Genel Meclisi Başkan ve Üyelerinin yanı sıra, Engelli okullarının idareci ve öğretmeleri de katıldı.

 

Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Derneği’nin girişimiyle, Yeşil Düzce Engelliler Eğitim İş Okulu ve Düzce’de bulunan engelli sınıflarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Ebru Sanatçısı Adem Akkuş’un eserlerinin satışa sunulduğu Ebru sergisinde, açılış için  gelen İl Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak, Engelli öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılaştı. Öğrenciler Komutanı “Asker” diye çağırarak ve kucaklayarak selamlaştı.

 

Engelli Öğrencilerin Çayda Çıra, Çiftetelli, Zeybek ve Delilo oyunlarından oluşan folklor gösterisi sırasında Protokol, marifetlerini döktüren ekibe alkışlarla tempo tutarak destek verdi.

 

Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Engellilerin toplum ve Devlet için bir emanet niteliği taşıdığını belirterek, her geçen gün bu eğitim kurumlarına verilen desteğin arttığını, belediyelerin engellilerin ihtiyaçları için şehir planlamalarında yeni düzenlemeler uyguladıklarını söyledi. Kahraman, Engellilerin eğitimi için devletin desteğinin artarak süreceğini de sözlerine ekledi.

 

Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme derneği başkanı Birsen Özbay ise, toplumun engellilere destek olmasını isterken, herkesi ebru sergisini gezmeye davet etti.

 

Açılış programının ardından davetliler sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldılar. Serginin Dört gün boyunca açık kalacağı öğrenildi.