Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in geçtiğimiz günlerde Ordu’da öldürülen 20 yaşındaki  Ceren Özdemir olayı ile alakalı olarak yaptığı “ Ama olayın da çok değişik boyutları var” açıklaması yerel ve ulusal basında eleştirilere maruz kalmıştı. Eğitim Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi düzenlediği basın açıklamasında, Murat Yiğit’in yanında olduklarını bildirerek, bu olayda  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’e haksızlık yapıldığını ve eleştirilerin makul ve insani sınırları aştığını söyledi. Memur-Sen binasında düzenlenen basın açıklamasına üyeler yoğun ilgi gösterdi.





Başkan Ömer Faruk Çelebi’nin yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Ordu ilimizde 3 Aralık Salı günü gerçekleşen olayda, gencecik yaştaki Ceren kızımızın katledilmesi tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamış ve üzmüştür.
Gözü dönmüş bir cani tarafından, henüz yaşamının baharında hayatını kaybeden Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.
Bu ve bunun gibi olaylarda toplumu bilgilendirerek hassasiyet oluşturan siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.

Bu olaydan iki gün sonra, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit tarafından, bir okulumuzda yapılan toplantıda “iyi insan yetiştirmenin önemini” anlatırken kurmuş olduğu cümlelerin yerel ve ulusal basında farklı yorumlanmasını, eğitim ordusunun neferleri olarak bizler, büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık.

İrticalen yapılan konuşmalarda, maalesef zaman zaman yanlış anlaşılmalar olabilmektedir. Bu yanlış anlaşılmalara istinaden yapılan “eleştiriler” de son derece makul ve anlaşılabilirdir. Ancak Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit tarafından esasen kendisinin de içerisinde yer aldığı eğitim camiasına yönelik özeleştiri yaptığı konuşmada, canice katledilen Ceren kızımızın hatırasına zerre kadar zarar verecek bir ifade olmadığı halde ve kendisi tarafından “yanlış anlaşıldığı” beyan edilmesine rağmen, ısrarla niyet okuyuculuğu yapılmış; olay “eleştiri” boyutundan, maalesef “linç” boyutuna dönüştürülmüştür.

Bu durumu bizlerin ve vicdan sahibi hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit’i yakinen tanıyoruz. Zaman zaman anlaşamadığımız durumlar da vakidir. Ancak Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman doğrunun ve doğruların yanında durmayı görev edinmiş bir camiayız. Bu olayda da İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit’e haksızlık yapıldığını ve eleştirilerin “makul” ve “insani” sınırları aştığını ifade etmek istiyoruz.

CHP İstanbul milletvekili Sayın Mahmut Tanal tarafından verilen soru önergesinin mahiyeti de işin siyasi boyutunun olduğunu da açıkça göstermiştir. Amacın genç yaşta hayata veda eden Ceren ÖZDEMİR üzerinden siyasi şov yapmak olduğu gün gibi aşikardır. Siyasi şovlar millete hizmet edilerek yapılır. Niyet okuyuculuğu ile siyaset yapmak “hizmet” edemeyenlerin başvurduğu “en ucuz” yöntemlerden biridir.
Eğitim-Bir-Sen olarak tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve “niyet okuyuculuğu” ile “linç” operasyonuna “alet” olmamaya davet ediyoruz.”