Eğitim-İş Düzce Şubesi üyeleri, Suriye ile Türkiye arasında artan gerilimi protesto etmek ve kamuoyu oluşturmak için “Savaşa Hayır” dedi.
Eğitim İş Bürosu önünde toplanan sendika üyeleri, ”Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir” yazılı pankart açarken, “Savaşa Hayır” sloganları attı.  
 Eğitim-İş Düzce Şube Başkanı Zeki Bayram, emperyalizmin, Afrika’dan Uzak Doğuya sömürge alanları oluşturmak amacıyla bu büyük coğrafyadaki kurulu siyasal yapıları yeniden düzenleme sürecinin hızla devam ettiğini savundu.
Ortadoğu Projesi’ne Son Şeklini Vermektir
Bayram, “Afganistan ve Pakistan’la başlayan işgal süreci Irak’ın işgaliyle sürdürülmüş, “Arap Baharı” adıyla Mısır, Tunus, Libya’da sözde halk ayaklanmalarıyla mevcut siyasal yapılar değiştirilmiştir. Emperyalizmin bu coğrafyada geldiği nokta, Suriye’nin işgali ile İran ve Türkiye’yi köşeye sıkıştırarak, Büyük Ortadoğu Projesi’ne son şeklini vermektir. Bu anlamda Suriye’den sonraki cephe Türkiye olacaktır. “ diye konuştu.
AK Parti iktidarının son on yılda uyguladığı dış politika ile Türkiye'nin, adeta ABD’nin taşeronluğuna soyunduğunu öne süren Bayram, “Türkiye, emperyalizmin koçbaşı olarak savaşa sokulmaktadır.”dedi.

Bayram, “1 Mart tezkeresinden ders çıkarmayan siyasal iktidar, fütursuzca ABD’nin oluşturduğu ve desteklediği uluslararası mobilize terör ordusunun yamyamlarını sınır illerimizde ikamet ettirmektedir. Böylece bu çapulcuların Suriye’de terör eylemleri düzenlemesine açıktan destek vererek Atatürk’ün "Yurtta barış, dünyada barış" politikasını ters yüz etmektedir. Dün “one minute” diyerek İsrail’e sözde efelenen Başbakan, bugün ABD ve İsrail ile birlikte dost ve kardeş ülke Suriye üzerinde savaş tamtamları çalmaktadır. Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilirken, yüz binlerce Iraklı Müslüman, ABD askerleri tarafından katledilip işkencelerden geçirilirken sus pus olan Başbakan, Suriye’de yaşanan sorunlar karşısında adeta aslan kesilmektedir.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR