Eğitim İş Sendikası Düzce Şubesi bugün yapılan bazı uygulamaları protesto etmek için biraraya geldi. Sendika, Öğretmen Evi bandrol kart ücretlerinin yüzde 330 zamlanmasını protesto etti. Eğitim İş Düzce Şube Başkanı Zeki Bayram ve Sendika üyeleri Avni Akyol Öğretmen Evi önünde toplanarak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin paraları ile yapılan Öğretmen Evi bandrol kart ücretlerini 2009 yılı için yüzde 330 zamlandırarak 18 TL' den 60 TL' ye yükselttiğini söyleyen Eğitim İş Düzce Şube Başkanı Zeki Bayram " Bandrol alma zorunluluğu getiren yeni genelgeye göre, bandrol almayan öğretmenler, öğretmen evleri ve sosyal tesislerin tüm hizmetlerinden indirimsiz faydalanacaktır. Öğretmenlerin, kendi paraları ile inşa edilen öğretmen evlerini kullanmak için bandrol ücreti ödemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu genelge ile öğretmelerin ve ailelerinin öğretmen evlerinden yararlanma olanakları kısıtlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen evlerine yönelik uygulamalarının arkasında özelleştirip satma düşüncesinin olduğu bilinmektedir" dedi.

Düzce Avni Akyol Öğretmen Evi' nin yemek salonuna eklenen VİP salonunun, 200 olan kapasitesinin 130' a indirildiğini ifade eden Bayram " Eğitim çalışanlarının düğün, nişan ve özel yemek davetlerinde de kullanılan bu salonu bölerek yapılan bölümünün kaldırılmasını talep ediyoruz. Zira yıllık kullanım süresi 20 günü bile geçmeyen bu bölüm, yöneticilerin kendilerini öğretmenlerden ve diğer eğitim çalışanlarından saklamak için yapılan bir salon niteliğindedir. Öğretmeninden saklanan yönetici olabilir mi? Ayrıca Düzce Avni Akyol Öğretmenevinin fiziki açıdan ve hizmet açısından öğretmene yakışır bir niteliğe kavuşmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.