Olaylı geçen bir dönemin ardından sendikanın Genel Merkezi tarafından görevden alınan Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ömer Tokgöz aradan geçen 7 ayın ardından açıklamalarda bulundu. Tokgöz, sendika Genel Merkezi'ne tepki göstererek merkezin yanlış çalışmalar içinde olduğunu belirtti.

Tokgöz, “Eğitim-Bir-Sen Genel Disiplin Kurulu'nun 16.09.2008 tarihli kararı ile Şube Başkanı olarak şahsım ve şube sekreterimizin sendikal görevlerimizden uzaklaştırılmasının üzerinden 7 ayı aşkın bir süre geçti. Bizlerin görevden el çektirilmemizi müteakip, Genel Merkez, ana tüzüğün 33. maddesini dayanak göstererek bize göre gayri kanuni olarak bir grup üyeyi yönetim kurulu olarak atamıştır. Bahis konusu maddeye göre, 'Yeni kurulan şubenin ve müstafi durumdaki şubenin yönetim kurulu Genel Yönetim Kurulu tarafından belirlenin. Bu şekilde atanan yönetim kurulu, atandığı tarihten itibaren en geç 6 ay içerisinde Şube Genel Kurulu'nu gerçekleştirir. Durum bu kadar sarih ve net iken yedek yönetime hiçbir çarı yapılmamış, hatta yedek yönetim kurulu üyeleri yazılı olarak görev talep etmelerine rağmen kendilerine herhangi bir cevap verilme ihtiyacı dahi hissedilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan haksızlığın büyük önem taşıdığını da ifade eden Tokgöz, “Şu an itibari ile mevcut durum içinden çıkılamaz bir hal arz etmektedir. Şubeyi kongreye götürmek üzere 6 aylığına atanan yöneticilerin görevlendirme süreleri dolmuştur. Kendilerine verilen sürede, ne kongre yapılmış, ne de kongre kararı alınmıştır. Normal olmayan bir süreç normalmiş gibi idare edilmeye çalışılmıştır. 2010 olağan kongresine kadar yapılacak tüm olaganüstü kongreleri yapmak üzere yetki almış Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi 2. olağan kongre delegasyonu yok farz edilmiş ve onların iradelerine saygısızlık yapılmıştır. On binlerin omuzunda yükselmiş bir sivil toplum kuruluşunu idare etmeye çalışıyorsanız, onlara efendi değil hizmetkar olmayı tercih ediniz. Onlara kulak asınız, fikirlerini önemseyiniz.” şeklinde konuştu.