Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Demokrat Eğitimciler Sendikası, Bağımsız - Eğitim-Sen sendika üyeleri düzenledikleri ortak basın açıklaması ile son günlerde öğretmenlere yapılan saldırıları kınadı.

Spor sokak çıkışındaki zabıta noktasında toplanan sendika üyeleri, eğitimcilere şiddeti pankartlar ve sloganlarla protesto etti.

Tüm sendikalar adına basın açıklaması yapan Eğitim İş Başkanı Zeki Bayram, Eğitimcilere yapılan şiddete Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in sessiz kalmasını eleştirerek “öğretmen düşmanı tavrından son derece rahatsızız” dedi.
 
 Haksızlıklara Sessiz Kalmak Öğretmenlik Mesleğine İhanettir

Bayram, “Kütahya’da bir öğretmenimizin bıçaklanmasını, İstanbul Esenyurt’ta bir öğretmenimizin öğrencilerinin karşısında bıçaklı saldırıya uğramasını, Sakarya’da bir öğretmenin bir veli tarafından tekme ve yumruklarla dövülmesini son dönemdeki Milli Eğitim Bakanlarının ve özellikle Sayın Ömer Dinçer’in öğretmenlik mesleğinin saygınlığını zedeleyen yaklaşım ve uygulamalarının bir sonucu olarak görmek gerekir. Sayın bakanın bu saldırılar karşısında sessiz kalması da bu işin tuzu biberi olmuştur. Öğretmenler tüm bu olanlar karşısında eğitim camiasının başı olan Sayın Bakanın sessiz kalmasından ve öğretmen düşmanı tavrından son derece rahatsızdır. Öğretmenler geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirmektedirler ve moral en çok ihtiyaç duydukları şeydir. Öğretmenlerimizin yapılan haksızlıklara artık tahammülü kalmamıştır. Bu yapılan haksızlıklara sessiz kalmak öğretmenlik mesleğine ihanettir.”dedi.

Bakana Kırmızı Kart

Son günlerde Öğretmenlere yönelik şiddetin sebebinin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in olduğunu öne süren sendika üyeleri Bakana kırmızı kart göstererek protesto etti.

Sendikalar basın açıklamasının ardından kol kola girerek Anıtpark’a kadar yürüdü. Eğitimcilerin yürüyüşü sırasında bazı vatandaşlar alkışlarla destek verdi.