Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı aynı zamanda KESK’in dönem sözcüsü olan Fevzi İpek 12 Eylül referandumunun ardından bir çok değişiklik beklediklerini fakat bu değişikliklerin gerçekleşmediğini savunarak AKP iktidarına uyarıda bulundu.

“Dostlar Alışverişte Görsün”

Konunun aylardır bakanlar kurulunda beklediğini ve 5 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alındığını söyleyen İpek, Komisyonun “Dostlar Alışverişte Görsün” misali iş çevirdiklerini iddia etti.

İpek, “ Aylardır Bakanlar Kurulu’nda bekletildikten sonra TBMM Başkanlığına gönderilen yasa tasarısı beş gün önce Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınmıştır. Komisyon “dostlar alış verişte görsün” misali, konfederasyon genel başkanlarını toplantıya çağırmış, usulen yasa tasarısı hakkında görüşlerini almıştır. Komisyon üyesi iktidar milletvekillerinin el kaldırıp indirmesinden ibaret çalışmalarda, KESK’in ve muhalefet parti milletvekillerinin itirazlarına, görüşlerine hiçbir şekilde yer verilmemiştir. 28 madden oluşan yasa tasarısının ilk 16 maddesi esasa ilişkin hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edilmiştir. Ailelerimizle birlikte 10 milyonu aşkın bir kitleyi temsil eden kamu emekçileri, emekliler olarak AKP iktidarını son kez uyarıyoruz.”