Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içi hız limitini 70 km'den 90 km'ye çıkarmak için yeni bir düzenleme hazırladığı gündeme gelmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yerleşim yerleri içinde hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan bir düzenlemeye hazırlanıyor olması Düzce'de limitin arttırılmasına en uygun bölünmüş yol olarak görülen bağlantı yolu ile D-100 karayolu bazı kesimlerine gözleri çevirmişti. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nden şehiriçi bazı yollarda hız limitinin 90 kilometre çıkarılacağı yönündeki haberlere dolaylı olarak yalanlama geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada son günlerde bazı basın yayın organlarında "şehir içi hız sınırı 90 km’ye çıkartılıyor" şeklinde haberlerin yer alması ve kamuoyunda tüm yerleşim yerlerinde hız limitlerinin 90 km’ye çıktığı yönünde yanlış algı oluştuğunu bu nedenle bilgilendirme ihtiyacı duydukları bildirildi. Emniyetten hız limitinin 90 km değil, şehiriçi bazı yollarda 50+32=82 kilometre olarak artırılmasını önerdiklerini açıklandı.

Yapılan açıklamada Hız limitinin artırılabileceği yolların ise;Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları,Belediyelerin yapım ve bakımdan sorumlu olduğu; taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçitlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayolları olduğuna dikkat çekilerek şehiriçi hız düzenlemesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. düzenlemede ayrıca Ulaşım Koordinasyon Merkezleri  (UKOME) ve İl Trafik Komisyonlarınca hız artırımı yapılabilecek yolların niteliklerinin ve yeni hız üst limitlerinin belirlendiği, çalışma sonuçlanana kadar mevcut hız limitinin 50 km olarak devam ettiği, trafik levhalarında belirtilen hız limitlerine uyulması gerektiği kaydedildi.

Haber: S. KAŞKIR