Emniyet genel müdürlüğü T.C. kimlik numarası bulunmayan sürücü belgeleri ile ilgili açıklama yaptı. T.C Kimlik numarası bulunmayan sürücü belgelerini belli bir süre içinde değiştirme zorunluluğu bulunmadığı açıkladı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı internet sitelerinde, 2009 yılı sonuna kadar sürücü belgeleri üzerinde T.C. kimlik numarası olmasının zorunlu olduğu, bu nedenle 2009 yılı sonuna kadar tüm sürücü belgelerinin zorunlu olarak değiştirileceği yönünde haberler görüldüğü belirtildi.

 

Açıklamada, haberlerde ayrıca, maddi hasarlı trafik kazaları ile ilgili 01 Nisan 2008 tarihinde başlanılan yeni uygulama için de üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan yeni sürücü belgelerinin gerektiği yönünde iddialar bulunduğu ifade edildi.Düzenlenen sürücü belgeleri üzerine belge sahibinin T.C. kimlik numarasının yazılması uygulamasına 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren başlanıldığı hatırlatılan açıklamada, ayrıca, zayi ve yıpranma gibi nedenlerle sürücü belgesini değiştirme durumunda olan vatandaşlara, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan sürücü belgesi verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “İddia edildiği gibi T.C. kimlik numarası bulunmayan sürücü belgelerinin belli bir süre içinde değiştirilme zorunluluğu bulunmamakta olup gerek trafik denetimlerinde, gerekse diğer trafik işlemlerinde vatandaşlarımız mevcut sürücü belgelerini değiştirmeksizin kullanabileceklerdir” denildi.