Düzce'de iki gündür aralıklarla yağan kar dün gece etkisini arttırdı. D-100 ve D-655 karayolları başta olmak üzere ana geçiş güzergahlarını açık tutmak için teyakkuzda bekleyen Düzce Belediyesi ve karayolları ekipleri sabaha kadar yol açma ve tuzlama çalışması yaptı.



Mevcut hava şartları en çok köylerde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Düzce'nin yüksek kesimlerinde yer alan köylerin yolları karla kaplanınca ulaşım durdu. Merkeze bağlı 28, Kaynaşlı'ya bağlı ise 20 olmak üzere toplam 48 köy yolunu tekrar ulaşıma açmak için Düzce İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri saatlerce çalışma yürüttü.



Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Valiliğimiz koordinesinde, İl Özel İdaresi 17 ekip ile sabaha karşı saat 04:00’da, ilimiz genelinde süren kar yağışı neticesinde ulaşıma kapanan 48 köy yolu için kar mücadelesine başlamış olup, yapılan özverili çalışmalar sonucunda saat 10:45 itibariyle ulaşıma kapalı olan bütün köy yolları açılmıştır. İlimizde ulaşıma kapalı köy yolumuz bulunmamaktadır. Ayrıca Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatıyla, 2 adet tuzlama aracı 7/24 çalışma esasına göre köy yollarında tuzlama çalışmalarına devam etmektedir."