Düzce Belediyesi ve Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında, kaynakların birleştirilmesi, eğitimde kalitenin yükseltilmesi, istihdam kolaylığı ve katılımcılara sosyal yararlar sağlaması adına işbirliği protokolü imzalandı. Kültür hizmetleri kapsamında manevi değerlere saygılı her türlü kültür ve sanat faaliyetleri ve eserlerine destek vermek, birçok alanda özgün ve seçkin eserler oluşmasına yönelik sergiler açmak için Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ile Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ergün Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Atılan imzaların ardından resmiyete kavuşturulan işbirliği ile hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sunulmasının yanı sıra ulusal tarım politikaları çerçevesinde, kırsal alanda istihdama yönelik meslek ve alt meslekleri kazandırma konularında açılacak kurslara katkı sağlanması hedefleniyor.

İşbirliği protokolü gereğince Düzce Belediyesi, Kültür İşleri Müdürlüğü nezdinde şu çalışmaları yerine getirecek:

“İmkânlar dâhilinde gerektiğinde kursta uygulamalı eğitim için gerekli olan makine, teçhizat, malzeme ve hammaddeleri temin etmek veya masraflarını karşılamak.

Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi tarafından açılması kararlaştırılan kursa Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) ve diğer birimler aracılığı ile başvuru alarak kursiyer temini sağlamak.

Açılması kararlaştırılan kurs hakkında Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) ve diğer birimler aracılığı ile gerekli duyuru çalışmalarını yürütmek.

Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi tarafından açılan kurs sonucunda üretilen ürünlerin sergilenmesi için yer temin etmek ve sergi düzenlemek.

İmkânlar dâhilinde üretilen ürünlerin satış ve sergilenmesi için satış ve tanıtım alanı temin etmek; ihtiyaç halinde Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından satış mağazasına personel görevlendirmek.

Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yükümlülükleri ise şu şekilde:

Kurs eğitim merkezini kurslar devam ettiği sürece açık bulundurmak.

Kurs eğitim merkezinde kurslar devam ettiği sürece görevli bir personel bulundurmak.

Kurs eğitim merkezinin ısıtma, aydınlatma, havalandırma ve su ihtiyacı karşılamak.

Kursların alanı ile ilgili her türlü teknik kitap, katalog, sürekli yayın vb. dokümanı ve ihtiyaç duyulan kırtasiye masraflarını karşılamak suretiyle temin etmek.

Kurs ve kursiyer işlemleri ile ilgili her türlü yazışmaları yapmak ve yürütmek.

Kurslarda görev alacak usta öğreticilerin mevzuata uygun olarak sigorta iş ve işlemlerini yapmak.

Kurslarda görev alacak usta öğreticilerin ek ders ücretlerini mevzuata uygun olarak ödemek.

Kurs süresince, kurs verilen oda, atölye ve tuvaletlerin temizliğini; kursiyerler tarafından nöbetleşe usulü ile yapılmasını sağlamak ve giderlerini karşılamak.

Açılması planlanan kursların açılış ve bitiş tarihlerini belirlemek.

Kursta uygulamalı eğitim için gerekli olan makine, teçhizat malzeme ve hammaddeleri temin etmek veya masraflarını karşılamak.

Gerektiğinde kursta görev alacak usta öğreticilerin sigorta ücretlerini karşılamak.

Kursa katılacak olan öğrenci sayılarını ve kurs süresini belirlemek.

Açılacak olan kursların İŞKUR destekli olarak planlamasını ve gerekli resmi işlemlerini yapmak.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından üretilen ürünlerin satış ve sergilenmesi amacıyla temin edilen satış veya tanıtım alanına ihtiyaç halinde personel görevlendirmek.”