Düzce'de özellikle şehir merkezindeki elektrik direkleri görüntü kirliliği oluşturmaya başladı. Yerel seçimlerde partilerin astığı bayraklar, ardından belirli gün ve haftalar nedeniyle asılan yazılar işi bitip kaldırılırken gelişi güzel toplanınca ortaya işte bu çirkin görüntü çıktı.

Şehir merkezinde bir çok elektrik direği asılan bayrak ya da yazıların bağlandığı ip parçacıkları ile dolarken, direklere büyük bir özen ve titizle afiş asan yetkililerin aynı titizliği sökerken göstermedikleri , direklerdeki bu çirkin görüntüden açıkca ortaya çıkıyor.

Özellikle son dönemde yerel seçimlerdeki yoğunluk ve ardından ard arda kutlanan belirli gün ve haftalar nedeniyle şehir merkezindeki direklerin büyük bir çoğunluğunda her zaman bir afiş ya da yazı bulunuyor. Ancak bu afişleri taşıyan iplerin bağlı olduğu direkler gün geldiğinde işte bu çirkin görüntü ile karşı karşıya kalıyor. Haber merkezimizi arayan duyarlı vatandaşlar bu çirkin görüntünün bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, yetkililerin çevre konusunda daha duyarlı olmalarını da istediler.